Tina Kalajžič postala absolutna evropska prvakinja, Danaja Grebenc podprvakinja (FOTO)

FOTO: Mateja Vrhovnik. Tina Kalajžič nova evropska prvakinja
Včeraj, 30. junija, je v italijanskem Attimisu potekalo Evropsko tekmovanje v igranju na diatonično harmoniko 2019, na katerem so ponovno dosegle odlične rezultate tudi tri učenke Glasbene šole Rošer.

Na 25. Evropskem tekmovanju v igranju na diatonično harmoniko, ki je potekalo 30. 6. 2019, italijanskem Attimisu, so Korošice ponovno dokazale, da smo Korošci vedno za mušter bili. Absolutna evropska prvakinja 2019 je namreč postala Tina Kalajžič, njen uspeh pa sta dopolnili še Danaja Grebenc in Kaja Završnik.

Tina je veliki konkurenci priznanih in izkušenih tekmovalcev tokrat najbolj prepričala strogo komisijo in s skladbama Frikeros (K. Rošer) in Crazy world (K. Rošer) dosegla prvo mesto v kategoriji 15 do 18 let. Njen dovršen nastop pa bil nagrajen tudi z nazivom absolutne evropske prvakinje v igranju na diatonično harmoniko 2019.

FOTO: Mateja Vrhovnik

Danaja je v kategoriji 11 do 14 let dosegla 1. mesto ter postala evropska prvakinja v svoji kategoriji in osvojila skupno 2. mesto oziroma se okronala z nazivom Absolutna evropska podprvakinja. V isti starostni skupini pa je Kaja zasedla drugo mesto.

FOTO: Drago Grebenc

Naj omenimo še to, da so učenci Glasbene šole Rošer do včeraj na tem tekmovanju osvojili že številne nagrade. Med drugim sta bila Rošerjeva učenca tudi Marko Gostenčnik, ki si je priigral naziv Absolutni evropski prvak leta 2013 in Martin Golič, ki je zmagal leta 2018.

Iskrene čestitke vsem.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila