Search
Close this search box.

Tilen Hudrap s Pomarančo obeležuje 45. obletnico heavy metala v Sloveniji

Tilen Hudrap, kleni korošec, ki je glas o majhni Sloveniji ponesel v svet, je združil moči z legendarno slovensko heavy metal zasedbo Pomaranča.

Kot smo že poročali TUKAJ, je bil Tilen Hudrap, kleni Korošec in vrhunski glasbenik svetovnega kova, lansko leto veliko več prisoten doma in na domačih odrih. V času, ki ga je preživel na domačih, Slovenskih tleh, je združil moči s še tremi vrhunskimi slovenskimi glasbeniki, Maticem Nareksom, Klemnom Čampo in Markom Soršakom Sokijem. Ob boku legendarnega Mija Popoviča so fantje posneli eno večjih uspešnic prve slovenske heavy metal skupine, Pomaranča, skladbo Takoj se dava dol, videospot pa je ugledal luč sveta v decembru.

Že takrat je Tilen v pogovoru z nami poudaril, da želijo s tem projektom obuditi stari duh Pomaranče in zasedbo, ki je pomembno vplivala na razvoj celotne slovenske (in jugoslovanske) glasbene scene, znova približati mlajšim generacijam. Kot je napovedal, se v letošnjem letu obeta nekaj prav posebnega, kar je zdaj tudi razkril.

V letu 2024 obeležujemo 45. obletnico slovenskega heavy metala, kot tudi 45. obletnico ustanovitve legendarne Pomaranče, zato bomo 6. junija 2024 deležni prave glasbene poslastice. Na oder v Kinu Šiška v Ljubljani bodo stopili Tilen Hudrap, Matic Nareks, Matjaž Winkler in legendarni Mijo Popovič in v živo obudili vse velike uspešnice skupine Pomaranča. Da gre za res poseben dogodek priča tudi dejstvo, da bo po več kot 40 letih na odru s Pomarančo znova stal originalni klaviaturist skupine, Tomaž Žontar.

Ker pa v letošnjem letu svoj 25. jubilej obeležujejo tudi Metalsteel, ena izmed najbolj prepoznavnih slovenskih metal skupin, se bodo na odru pridružili fantom in poskrbeli za nepozaben večer težkih ritmov in hudih kitarskih vragolij.

Na tem spektakularnem jubileju in prazniku slovenske metal glasbe čez natanko štiri mesece bo še veliko presenečenj, a fantje za zdaj ne želijo razkriti več.

Vstopnice za koncert bodo v prodaji od 1. marca naprej na vseh Eventimovih prodajnih mestih.

Mi pa bomo Tilna še naprej spremljali in vas prvi obveščali o najnovejših novicah o našem največjem glasbeniku.

Tilen Hudrap na odru na koncertu v Barceloni, Foto: Ruth Gomez
Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments