“Solzice” iz Kotelj bodo s koncertom obeležile jubilejnih 15 let uspešnega prepevanja

20181109_162501

Kulturno društvo Kotlje, Ženski pevski zbor Solzice, pod vodstvom Metke Dobnik, prireja koncert ob 15. obletnici delovanja, ki bo v soboto, 14. 12. 2019, ob 16. uri v novi dvorani v Kotljah.

Vsi že dobro poznamo prizadevne pevke, ki nas vedno znova razveseljujejo s svojim petjem in s ponosom širijo ljudsko folklorno pesem med ljudmi. Vsako leto v prazničnem času pripravijo tudi koncert, ki pa bo tokrat nekaj posebnega. Letošnje leto namreč »Solzice« praznujejo jubilejnih 15 let uspešnega delovanja, prepevanja in nastopanja, tako na Koroškem kot izven domače regije.

Solzice trenutno ponovno delujejo pod taktirko Metke Dobnik, pred njo je zbor krajši čas vodil še Andrej Gorenjak, prva zborovodkinja pa je bila Monika Plestenjak iz Kotelj. Do zdaj sta se v zboru zamenjali le dve predsednici, prva predsednica Solzic je bila Mojca Bezjak, ki jo je pred desetimi leti nadomestila Prevaljčanka Jerica Kavtičnik.

V zboru poje že vsa leta približno 15 pevk, trenutno 16, ki se na vajah srečujejo enkrat tedensko in so v večini starejše od 70 let. Udeležba na vajah in nastopih pa je odvisna tudi od časa posameznic in predvsem zdravja. Leta pa jih ne ovirajo na nastopih in v želji po druženju, saj kljub starosti zelo rade nastopajo.

Poznane so tako v domačem kraju kot izven, redno se udeležujejo srečanja zborov “Od Pliberka do Traberka”, vsaj trikrat na leto pripravijo koncert v domovih za starejše, tako na Prevaljah kot tudi v Črnečah in z veseljem zapojejo tudi na ostalih prireditvah, kamor jih povabijo.

Na sobotni prireditvi boste lahko prisluhnili številnim pesmim iz njihovega obsežnega repertoarja, kot gostje pa se jim bodo na odru pridružili tudi člani Etno skupine Črički iz Dravograda.

Preberi še:  Pečan: Ob poslabšanju epidemioloških razmer ministrstvo predlaga, da se nekateri učenci šolajo delno doma, delno v šoli

Vabljeni, da preživite praznično popoldne ob prijetni glasbi, domači pesmi in dobri družbi. 

Dogodki

Prosta delovna mesta

Kaj bomo danes jedli?

Zadnja obvestila

prijavi se

prijavi se v svoj račun