Search
Close this search box.

Smehovci to poletje navdušujejo s Fino Nino (FOTO in VIDEO)

Člani ansambla Smeh, ki med drugim sodelujejo tudi z Adrijano Kamnik, predstavljajo novo polko.

Smehovci predstavljajo nov videospot za polko »Fina Nina«. Melodijo in del besedila je napisal Žiga Ramšak, pod drugi del besedila se je podpisal besedilo pisec Matjaž Vrh in avtor aranžmaja pa je Martin Juhart.

Člani ansambla Smeh, Žiga Ramšak, Andrej Pečnik, Miha Lampret in Jure Ledinek, so preprosti in nasmejani fantje, ki prihajajo iz Šoštanja in jim menda nikoli ni dolgčas. Njihovi začetki segajo v leto 2010, ko so se fantje srečali na eni izmed veselic in že po nekaj minutah ugotovili, da jim je skupna želja stati na odru ter igrati ljudem. Ni minil niti teden, ko so že imeli prve vaje, od takrat naprej pa so, kot pravijo, nerazdružljivi. Poleg glasbe, ki vsem pomeni ogromno, jih povezuje tudi močno prijateljstvo.

Smehovci so prepoznavni predvsem po dobri volji, pozitivni energiji, 4-glasnem petju in dobrodelnosti, s katero še posebej radi pomagajo gasilcem. Člani zasedbe namreč od leta 2016 naprej, na podlagi prijav, enkrat letno izžrebajo gasilsko društvo, ki mu potem naslednje leto popolnoma brezplačno igrajo na veselici. Tako so prvo leto v akciji “Smehovci za gasilce« igrali za PGD Senešci. Oktobra 2018 so akcijo ponovili, izžrebano gasilsko društvo, ki mu bodo 16. avgusta 2019 igrali brezplačno veselico, pa je PGD Blagovica.

Njihov svež videospot si že lahko ogledate na njihovem Youtube kanalu, polko «Fina Nina« pa si lahko zavrtite tudi na najnovejši zgoščenki »Ej, stari, sploh se ne sekiraj«, ki je izšla v mesecu aprilu.


Ob tej priložnosti je Žiga Ramšak, harmonikar in vodja ansambla povedal: »Smehovci smo izdali čisto novo polko za vse naše poslušalke in poslušalce. Polka govori pa o kom drugem kot eni skrivnostni in predvsem fini Nini. Za polko smo posneli tudi videospot, ki je nastal pod okriljem video produkcije Fotokom. Na snemanje smo se odpravili v Zagreb, kjer smo z odličnima plesalcema Katarino Kumer in Timetjanom Lesjakom posneli čudovito zgodbo polno veselja, plesa in zanimivih kadrov. Polko »Fina Nina« boste čez celo poletje lahko slišali na mnogih naših veselicah, zato lepo vabljeni v našo družbo.«

Naj omenimo, da jim od lanskega poletja naprej družbo na veselicah dela tudi pevka, naša simpatična Korošica Adrijana Kamnik, ki z njimi nastopa in poje med zabavnimi skladbami. Adrijana pa je uspešna tudi na samostojni poti. Ravno pred dnevi je namreč posnela tudi prvo svojo pesem, o čemer smo že pisali TUKAJ.

Člani ansambla Smeh, ki med drugim sodelujejo tudi z Adrijano Kamnik, predstavljajo novo polko.