“Tvoj je dan” pravi Adrijana Kamnik, ki je izdala prvo pesem

0001
FOTO: Osebni arhiv Adrijane Kamnik

Uspešna Črnjanka Adrijana Kamnik se lahko pohvali z novo pesmijo, ki ni le nova, ampak je tudi njena prva, zaradi česar je še posebej vesela.

»Če si nekaj zares želiš, se trudiš, garaš, vztrajaš in najpomembneje verjameš, kljub vsem preprekam in oviram, ki te vlečejo na tla, ti bo skozi čas uspelo. Zato uživaj življenje in vsak trenutek, ki ti je dan. Res je, pot ni posuta z rožicami in padci te lahko trajno ranijo, vendar pomemben je povratek, s katerim dokažeš, da si še močnejši kot prej. In ja, pomembne so tudi tiste osebe, ki ti pomagajo, da dosežeš cilje, ki si jih zadaš,« je z napisanimi besedami napoved svoje prve pesmi pospremila Adrijana.

Črnjanka se je začela z glasbo bolj resno ukvarjati že v osnovni šoli, ko je v njej videla potencial, kot jo je poimenovala Adrijana, draga učiteljica Danica Štern, zaradi nje se je tudi prijavila na tekmovanje Mladi koroški talenti in zmagala s pesmijo “Lisička je prav zvita zver”. V glasbeni šoli je igrala tudi klavirsko harmoniko, vendar je to žal opustila, doma pa tudi rada zaigra na kitaro. Širni Sloveniji pa se je pred leti predstavila tudi kot pevka v šovu Slovenija ima talent.

Danes je Adrijana, ki v prostem času rada igra nogomet, se druži s prijatelji in družino, uspešna študentka na Pravni fakulteti v Ljubljani, kjer končuje prvi letnik, seveda pa precej časa posveti tudi glasbi. Saj kot pravi je glasba stil življenja. “Spremlja me na vsakem koraku in je odmik od sveta, saj z njo pozabim na vsakdanje sitnosti in se lahko popolnoma predam svojim čustvom, ki jih zlijem v note.”

Ob izidu pesmi je nadarjena glasbenica še dodala: »Za tem projektom je kopica ljudi, ki mi stojijo ob strani, verjamejo vame in so mi pomagali ustvariti to sporočilo, ki ga želim izraziti s pesmijo, saj to je edini način, s katerim lahko pokažem, kaj zares čutim.«

Adrijana pa je nam še razložila: “Prvotna ideja besedila je bila, da pač ni o ljubezni, saj večina današnjih pesmi temelji ravno na tem. Navdih sem iskala predvsem v tem, da se lahko marsikdo poistoveti s pesmijo in jo vzame za svojo, saj izžareva optimizem. Besedilo izžareva čar življenja, z vsemi ovirami, ki pa jih premostimo z našo vztrajnostjo, ki nas privede do uspeha, do tistega dela, ko lahko rečemo evo … uživam življenje in moj je dan.”

https://www.youtube.com/watch?v=hpgwzYu52e0

Besedilo: Adrijana Kamnik. Glasba: Zvone Hranjec. Aranžma: Zvone Hranjec. Videoposnetek: Adrijana Kamnik.


Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.