Slovenjgraška glasbena skupina Philom predstavlja novo pesem #MeToo

V slovenjgraški glasbeni DIY skupini Philom, ki razvija svoj način delovanja benda imenovan Undergroundpop, so po štirih letih od izdaje prvenca Face the music naredili naslednji korak z naslovom #MeToo. Gre za nekakšno bendovo darilo ob dnevu žena, ki je bilo objavljeno kot video z besedilom na uradnem Philom Facebooku.

Besedilo pesmi je zastavljeno kot sci-fi roman v distopični prihodnosti, kjer so ženske v neenakovrednem položaju večje moči, vpliva kot moški. Njihove obtožbe jih ščitijo pred vsakršnim nadlegovanjem moških. Kot stranski učinek se moški zaradi vedno pogostejših obtožb in gore uničenih karier začnejo bati flirta in osvajanja. Kemija in varna razdalja privlačnosti med moškim in žensko se drastično povečuje.
Philom skladbe ne izdaja kot kritike gibanja #MeToo ampak bolj kot osnovo za domišljisko besedilo, zanimive pogovore in ples.

Skladbo je producirala, snemala in aranžirala skupina sama. Člani ostajajo Aleš Gangl, Aleš Krevh in Andraž Sešelj. Grafiko za singel je naredil Nejc Lavrič Osrajnik. Bend ne namerava izdati tradicionalnega formata albuma. Nameravajo pa biti še bolj produktivni kot v prvem aktivnem obdobju 2014-2015 in po občutku delati glasbo ter jo izvajati v živo.

[aiovg_video id=65917]

VIR: Philom