Slovenjgraška glasbena skupina Philom predstavlja novo pesem #MeToo

53425525_1225573504263390_1500048247597563904_n

V slovenjgraški glasbeni DIY skupini Philom, ki razvija svoj način delovanja benda imenovan Undergroundpop, so po štirih letih od izdaje prvenca Face the music naredili naslednji korak z naslovom #MeToo. Gre za nekakšno bendovo darilo ob dnevu žena, ki je bilo objavljeno kot video z besedilom na uradnem Philom Facebooku.

Besedilo pesmi je zastavljeno kot sci-fi roman v distopični prihodnosti, kjer so ženske v neenakovrednem položaju večje moči, vpliva kot moški. Njihove obtožbe jih ščitijo pred vsakršnim nadlegovanjem moških. Kot stranski učinek se moški zaradi vedno pogostejših obtožb in gore uničenih karier začnejo bati flirta in osvajanja. Kemija in varna razdalja privlačnosti med moškim in žensko se drastično povečuje.
Philom skladbe ne izdaja kot kritike gibanja #MeToo ampak bolj kot osnovo za domišljisko besedilo, zanimive pogovore in ples.

Skladbo je producirala, snemala in aranžirala skupina sama. Člani ostajajo Aleš Gangl, Aleš Krevh in Andraž Sešelj. Grafiko za singel je naredil Nejc Lavrič Osrajnik. Bend ne namerava izdati tradicionalnega formata albuma. Nameravajo pa biti še bolj produktivni kot v prvem aktivnem obdobju 2014-2015 in po občutku delati glasbo ter jo izvajati v živo.

[aiovg_video id=65917]

VIR: Philom

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.