S.O.S. kvintet v finalu: Raay je oboževalec Kaje Humski

SOSKvintet
S.O.S. kvintet

Danes ob 19:00 je v Celju potekal drugi polfinalni izbor za zmagovalca natečaja “Volkswagen Špila”, ki ga prireja Porsche Slovenija d.o.o., znamka Volkswagen. Za vstop v finale in s tem glavno nagrado 10.000 € se je potegovalo deset ansamblov, med njimi tudi S.O.S. kvintet, ki ima med svojimi člani Andreja Gorenjaka, ki prihaja iz Raven na Koroškem.

V Celjski dvorani so se predstavili tudi Petovia kvintet, ansambel Žargon, ansambel Kerlci, Mladika, Sekstakord, ansambel Želja, ansambel Prava stvar, ansambel Šaljivci in Veseli Savinjčani. Vsak ansambel je odigral dve skladbi po lastnem izboru.

S.O.S. kvintet se je predstavil s svojo lastno skladbo “Nisem, nisem” in z Global Krynerjevo “Something stupid”. Fantje in dekle so navušili celotno dvorano, izjema pa ni bil niti žirant Raay, ki je po nastopu povedal: “Jaz sem res oboževalec pevke Kaje Humski, odkar sem jo slišal peti skupaj s pevko iz Svatov (o.p. Veseli Svatje) in Vražjih (o.p. Vražji Muzikanti). Parkrat so presenetile in res ima super energijo, zanimivo interpretacijo, nisem pa vedel, da je del tako dobre ekipe in take celote. In pri S.O.S. je ena stvar, ki sem jo opazil, da … Velikokrat se navdušujemo nad tistimi, ki so recimo v mladostniških letih, tukaj so pa tudi že malo v zrelih in še zmeraj cela ekipa zelo atraktivna, energična in “frajerska” in hkrati odlično igrajo, tako da je bil to en boljših nastopov danes.”

V ožji izbor za finale, ki bo potekal 16. maja v Ljubljani, se je uvrstilo pet ansamblov: ansambel Kerlci, Mladika, S.O.S. kvintet, ansambel Žargon in ansambel Prava stvar, superfinalisti pa so postali ansambel Sekstakord.

Iskrene čestitke S.O.S. Kvintetu, Korošci pa bomo zanje stiskali pesti tudi 26. februarja, ko se bodo predstavili na polfinalnem nastopu festivala Slovenska polka in valček.

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.