S koncertom Pihalnega orkestra Slovenj Gradec in Evo Boto otvorili Slovenjgraško poletje 2019 (FOTO)

DSC_0410

V soboto, 22. 6. 2019 so v okviru Slovenjgraškega poletja 2019 pripravili koncert Pihalnega orkestra Slovenj Gradec s solistko Evo Boto in občinsko proslavo ob dnevu državnosti.

V okviru Slovenjgraškega poletja 2019 je v Kulturnem domu Slovenj Gradec potekala proslava ob dnevu državnosti. Kot je povedal župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler so s koncertom Pihalnega orkestra Slovenj Gradec in s pevko Evo Boto začeli program prireditev, ki se bo odvijal čez poletje.

Dan državnosti je slovenski državni praznik, ki se praznuje 25. junija. Obeležuje spomin na 25. junij 1991, ko je Slovenija formalno postala neodvisna.

Koncert bi moral biti v atriju graščine Rotenturn, a so ga zaradi slabega vremena prestavili v Kulturni dom Slovenj Gradec, kar pa ni pokvarilo vzdušja saj je bila dvorana v Kulturnem domu napolnjena do zadnjega kotička.

Pihalni orkester Slovenj Gradec.

Solistka na koncertu Pihalnega orkestra Slovenj Gradec je bila domačinka, ki prihaja iz Šentjanža pri Dravogradu. Eva Boto je širši javnosti postala znana leta 2012, ko je našo državo zastopala na Pesmi Evrovizije v Bakuju, kjer se je predstavila s pesmijo Verjamem. Prvo zmago na festivalu si je prislužila pri 13-ih letih na festivalu Otroški FeNS, na festivalu Slovenske popevke pa si je leta 2016 s pesmijo Kaj je to življenje prav tako prislužila prvo mesto.

Včeraj se nam je Eva Boto predstavila v družbi Pihalnega orkestra Slovenj Gradec z dirigentom Petrom Valtlom. Zapela je lep nabor zimzelenih pesmi, ki jih vsi poznamo: Med iskrenimi ljudmi, Lastovka, Dan ljubezni. Prav tako pa nam je s svojim čudovitim glasom zapela avtorski pesmi Verjamem in Kaj je to življenje. Z nasmehom na obrazu je povedala, da je vesela, da lahko nastopa pred domačim občinstvom in da ima kar malo treme.

Eva Boto in Pihalni orkester Slovenj Gradec z dirigentom Petrom Valtlom.

Včeraj se nam je Pihalni orkester Slovenj Gradec predstavil z izborom zanimivih skladb.

Pihalni orkester Slovenj Gradec pa je v preteklosti tekmoval v vseh kakovostnih skupinah tekmovanj slovenskih godb, nastopajo tako doma kot v tujini. Na območju občine Slovenj Gradec pa se udeležujejo raznih revij in srečanj. Število članov je okoli sedemdeset in se od leta do leta spreminja. Orkester je zelo pomlajen, lahko bi rekli, da je njihova struktura zelo pestra, tako z vidika starosti kot splošne izobrazbe.

Če ste koncert zamudili, pa ne spreglejte kaj so organizatorji v okviru Slovenjgraškega poletja 2019 še pripravili za vas. Seznam dogodkov in prireditev si lahko ogledate TUKAJ.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.