Razborčani bodo danes s srečanjem godcev samoukov in ansamblom Pogum zaključili praznik vaške skupnosti (FOTO)

V mesecu juliju praznuje svoj praznik Vaška skupnost Razbor. Ob tem so se skozi ves teden odvijali številni dogodki, praznovanje pa bodo Razborčani zaključili danes, ko pripravljajo že tradicionalno prireditev na Podvajski ravni.
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
E-pošta
Share on telegram
Telegram
Share on whatsapp
WhatsApp

Razborčani bodo danes, 27. 7. 2019, z že 41. srečanjem godcev samoukov in zabavo z ansamblom Pogum, zaključili praznik vaške skupnosti, ki ga tudi letos praznujejo od nedelje do nedelje.

S praznovanjem so Razborčani začeli minulo nedeljo, 21. julija, ko so njihov praznični teden otvorili s slovesno mašo, vključno s procesijo pa travnikih in gozdovih in družabnim popoldnevom, na dan, ko goduje njihov farni zavetnik Sveti Danijel.

Med tednom so pripravili pester in raznolik program za vse generacije. Obiskovalci so imeli med drugim možnost prisluhniti potopisnemu predavanju pod zvezdami, se udeležiti večera družabnih iger in pohoda po vrhovih Razborja. Za ljubitelje športa so pripravili turnir v malem nogomet, kegljanju in odbojki …

Utrinki dogajnja v preteklih dneh. FOTO: Kulturno društvo Razbor

Nedelja, 28. julij, ob 15.00 na Podvajski ravni srečanje godcev samoukov in zabava z ansamblom Pogum, ki prihaja iz Škocjana na Dolenjskem. Vstopnine ni.


Danes pa, kot že rečeno sledi na Podvajski ravni velika veselica s tradicionalnim srečanjem godcev samoukov in podelitvijo priznanj Vaške skupnosti Razbor. Za veselo razpoloženje in zabavo pa bodo dodatno poskrbeli člani ansambla Pogum. Organizatorji srečanja pa obljubljajo tudi pester spremljevalni program, z možnostjo sodelovanja v različnih igrah, med drugim tudi nagradnih. Poskrbljeno bo pa tudi za okusno hrano in hladno pijačo.

FOTO: KD Razbor

Utrinki lanskega srečanja godcev samoukov na Podvajski ravni. FOTO: Arhiv Koroške Novice

Iz iste kategorije

Iz istega kraja

Close Menu