Ravenčan Tilen Hudrap na odru s svetovnimi zvezdami

Tilen Hudrap

Tilen Hudrap se z glasbo ukvarja že več kot dve desetletji, trenutno pa se v Rusiji udeležuje turneje z ljubiteljem trše glasbe dobro poznano nemško skupino U.D.O, ki je na sceni prisotna že tri desetletja. V preteklosti je Hudrap nastopal za skupine kot so Keller, Paradox, Pestilence, Scepsis in Wartune, leta 2015 je pred več kot 70.000 poslušalci s skupino Testament zaigral tudi na prestižnem kanadskem festivalu Heavy Montreal.

Na Koroškem je več kot desetletje redno prirejal glasbene dogodke in se trudil svojo priljubljeno zvrst približati širši javnosti, mnogokrat na svoj lasten račun, sedaj pa je doma zbral ekipo mladih koroških glasbenikov in ljubiteljev metal glasbe, s pomočjo katere bo nadaljeval svoje delo promoviranja težkih zvokov kitare, bobnov in basa.

Po njihovih besedah gre pri Hudrapu za glasbenika, ki na področju metala in rock’n’rolla v Sloveniji dosega največje uspehe, kar potrjuje tudi sodelovanje s 66-letnim Udom Dirkschneiderjem, pevcem prej omenjene skupine U.D.O. Kako sodelujeta si lahko ogledate tudi v spodnjem posnetku.

Nastop skupine U.D.O. v Moskvi, Hudrap igra bas

Eden od članov Hudrapove ekipe THC Productions & Metal Strike Team je tudi Aleksander Smode, ki celotno zgodovino težke rokerske in metal glasbe povezuje z industrializacijo in delavskim narodom, v ta bazen kot regija z dolgoletno železarsko tradicijo spada tudi Koroška. Kot primer uspešne skupine, ki prihaja iz podobnega okolja, navaja svetovno znane Black Sabbath.

Glede načrtov za prihodnost sporoča: “Cilj našega udejstvovanja je koroško metal glasbo v svetovnem merilu ponesti na tako visok nivo kot ga imajo ravenska jekla.

Prvi dogodek v njihovi organizaciji “Metal Halloween Horror Cinema” je bil izveden ob koncu preteklega meseca, 23. novembra pa sledi koncert, imenovan “Metal Strikes Back”, na katerem bodo nastopile domače skupine Amalgam, SkyEye Band, Železobeton Band in MARAX.

 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.