Pvaninski Abuhi z novim videospotom – Ta Čas

abuhi1

Narodno zabavni ansambel Pvaninski Abuhi sestavljajo sami mladi fantje, ki v teh dneh predstavljajo svoj čisto svež videospot za pesem Ta Čas.

Člani zasedbe, Tilen Repenšek, Tadej Breznik, Rožle Javornik in Miha Rošer, prihajajo iz različnih krajev, ki objemajo Uršljo goro. Po skupnem prepevanju v Akademskem pevskem zboru Maribor so bili njihovi instrumenti na tekmovanjih in pripravah vedno prisotni in so poskrbeli tudi za odlično vzdušje. Nato so dobili ponudbo, da se prvič predstavijo kot ansambel.

Tako segajo njihovi skupni začetki igranja v leto 2012, ko so prvič igrali na Abrahamu. Od takrat naprej je šlo vse še samo navzgor, fantje so poznani povsod. Igrajo na porokah, veselicah, rojstnodnevnih zabavah in ostalih prireditvah po Sloveniji … Skozi čas pa še vedno raziskujejo in nadgrajujejo znanje ter počasi uresničujejo ideje za prve lastne skladbe. S svojo mladostjo, talentom, pevskimi sposobnostmi in z dobro voljo venomer z veseljem navdušijo poslušalce, ki se ob njihovih poskočnih ritmih radi tudi zavrtijo.

Prvotno so bili v skupini štirje »Abuhi«, Bogdan, Miha, Tilen in Tadej, konec leta 2013 pa se jim je pridružil še Rožle. Ker pa se čas hitro obrne, so zdaj v ansamblu ponovno štirje.

V poletnih mesecih so v produkciji televizije Veseljak, v Lučah ob Savinji, posneli videospot za pesem V naročju topline. Z njo so se izjemno uspešno predstavili tudi na letošnjem festivalu Vurberk 2018, kjer so pobrali kar tri nagrade. Bronastega zmaja in s tem tretje mesto, Mojca Šipek je za besedilo prejela drugo nagrado strokovne komisije, prejeli pa so še nagrado za najboljšo skladbo po izboru radijskih postaj Slovenije.

Tik pred božičem, pa so fantje premierno predstavili svoj nov videospot za pesem Ta čas. Na njihovi Facebook strani, kjer so prvič objavili videospot minulo nedeljo, poteka tudi nagradna igra, v kateri bodo srečnemu nagrajencu podelili majico in CD.

V petek, 28. 12. 2018, pa bodo poskrbeli za pravo “gavdo” tudi v Mežici. 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.