Pvaninski Abuhi s festivala Vurberk s kar tremi nagradami

Pvaninski Abuhi po prejemu nagrad.

Ansambel Pvaninski Abuhi se je včeraj, 22. junija 2018, udeležil 27. festivala Vurberk, od koder se je vrnil s kar tremi nagradami.

Turistično društvo Vurberk v sodelovanju z Občino Duplek, Media 24 – radio in televizija Veseljak, revijo Muzika, spletnim portalom Narodnjak in glasbeno agencijo Geržina Videoton Maribor, so včeraj priredili že 27. festivalu narodno-zabavne glasbe Slovenije vokalno-instrumentalnih skupin z diatonično harmoniko ter dvo in večglasnim petjem VURBERK 2018.

Na festivalu so lahko sodelovali ansambli iz Slovenije in zamejstva, ki gojijo to glasbeno zvrst in imajo sestav, kot je naveden zgoraj ter, da so njegovi člani starejši od 15. let. Vsak ansambel oz. avtor lahko na razpisu sodeluje z več skladbami, ki ne smejo biti daljše od 3,50 minut, na festivalu pa vsak ansambel nastopi z dvema skladbama, z eno skladbo, ki še ni bila javno predvajana ali posneta in z neobjavljenim besedilom.

Prvič letos so druge skladbe tekmovalnih ansamblov, skladbe iz zakladnice ansambla Lojzeta Slaka.

Druga skladba je iz zakladnice skladb ansambla Lojzeta Slaka, na razpis pa mora ansambel poslati dve skladbi in organizator izbere skladbo, katero bo ansambel izvajal. Skladbo, ki bo v tekmovalnem delu je treba poslati kot demo posnetek (CD) ali pa že dokončan posnetek in priložiti besedilo z navedbo avtorja.

Pvaninski Abuhi (Tilen Repenšek, Rožle Javornik, Tadej Breznik in Miha Rošer), so na festivalu dosegli odlične rezultate in domov odnesli kar tri nagrade!

Za pesem “V naročju topline” je avtorica besedila Mojca Šipek prejela drugo nagrado, prejeli so nagrado za najboljšo pesem po izboru radijskih postaj ter tretje mesto in bronasti zmaj festivala.

Abuhi so “veseli do neba”, vsaj tako so ob fotografiji na svojem Facebook profilu zapisali po prejemu nagrad.

Pvaninski Abuhi po prejemu nagrad, skupaj z avtorico besedila, Mojco Šipek.

Pvaninske Abuhe boste verjetno lahko videli tudi na Noči Modrijanov 2018

Za Pvaninske Abuhe ste lahko pred kratkim glasovali tudi vi, saj so bili med več kot 100-timi ansambli s strani Modrijanov izbrani v ožji izbor za nastop na Noči Modrijanov. In z 3.116 glasovi jim je uspelo, da so med dvanajstimi izbranimi ansambli dosegli 3. mesto in prišli v še ožji izbor treh ansamblov, med katerimi se bodo sedaj Modrijani odločili, kdo bo nastopil na njihovem spektaklu.

Kdo so Pvaninski Abuhi

Pvaninski abuhi prihajajo iz različnih krajev, ki objemajo Uršljo goro. Po skupnem prepevanju v Akademskem pevskem zboru Maribor so bili njihovi instrumenti na tekmovanjih in pripravah vedno prisotni in so poskrbeli za odlično vzdušje. Nato so dobili ponudbo, da se prvič predstavijo kot ansambel. Prvi spomini tako segajo v leto 2012, ko so prvič igrali na abrahamu. Od tedaj zabavajo ljudi na porokah, veselicah, abrahamih in ostalih prireditvah po Sloveniji. Prvotno so bili štirje abuhi, Bogdan, Miha, Tilen in Tadej, konec leta 2013 pa se jim je pridružil še Rožle. Ker pa se čas hitro obrne, so ponovno štirje. Skozi čas pa še vedno raziskujejo in nadgrajujejo znanje ter počasi uresničujejo svoje ideje za skladbe. S svojo mladostjo, talentom, pevskimi sposobnostmi in z dobro voljo venomer z veseljem navdušijo poslušalce, ki se ob njihovih poskočnih ritmih hitro zavrtijo.

Več o Abuhih si lahko preberete tukaj.

 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.