Prifarci prihajajo v Mislinjo

11080645_788881181208631_8095539638879460928_o

V letu 2018 so Prifarski muzikanti praznovali jubilejnih 30 let svojega bogatega glasbenega delovanja in se ob tej priložnosti predstavili po različnih krajih v Sloveniji. S koncerti pa nadaljujejo tudi v tem letu in prav kmalu jim boste lahko prisluhnili tudi na Koroškem.

Največji uspeh Prifarcev je gotovo ta, da na glasbenih odrih kot skupina stojijo že polnih 31 let. Res, da je bilo v tem času izvedenih nekaj kadrovskih sprememb, ampak jedro skupine, doma od Fare v Kostelu, je ostalo.

Prifarski muzikanti so začeli svojo glasbeno pot kot spremljevalna tamburaška skupina za domačo kostelsko folklorno skupino in že po petih letih izdali svoj prvi plošček, zdaj se lahko pohvalijo že z več kot tridesetimi. Pa tudi nagrad se je – poleg narečne popevke v Mariboru – kar nekaj nabralo; Zlati petelin za najboljšo etno album, dve zmagi na festivalu Etno Kostel, zelo svetleča in bleščeča zmaga na festivalu Slovenska popevka 2009 s pesmijo Tisti nekdo in kar 4 zmage na Festivalu narečnih popevk v Mariboru. Leta 2017 so se prvič preizkušali v Portorožu na festivalu melodij Morja in sonca in s svojo “Že nona mi je rekla, Tako kot je prav” ter poželi navdušenje občinstva.

Prifarci so še posebej posebej ponosni na tradicionalne jesenske nastope v Cankarjevem domu v Ljubljani. Gala koncertov v prestolnici se je doslej zvrstilo že enajst in vsak je mogočnejši in še bolje obiskan od prejšnjega. Najbolj množičen do zdaj je bil 11. zaporedni gala koncert v Cankarjevem domu, novembra 2018, ki so ga pripravili ob okrogli, 30 – letnici skupine, ko je na odru s Prifarci pelo, igralo in slavilo več kot 120 gostov.

Prifarci so: Mitja Ferenc na berdi, kitari in bas kitari (drugi tenor), Valentin Južnič na bisernici (prvi bas), Martin Marinč na diatonični harmoniki (drugi bas), Toni Obranovič tudi na klavirski harmoniki (prvi tenor), Uroš Obranovič na bugariji (prvi tenor), Jernej Pečak na violini (drugi tenor) in Dejan Šuštar na braču (prvi bas).

S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo, odlikuje jih štiriglasno petje, glasbeniki kritiki pa jih – ne glede na to, da zaigrajo skoraj vse, kar jim pride pod prste – uvrščajo med najboljše etno glasbene skupine na Slovenskem. Več o Prifarcih najdete TUKAJ.

Prifarci pa vabijo, da jim prisluhnete tudi vi. Z nami bodo 29. novembra od 19.30 naprej v dvorani Lopan v Mislinji. Vstopnice si lahko zagotvoite TUKAJ.

Vir: Spletna stran Prifarski muzikanti

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije