Oskrbovanci prevaljskega doma starejših uživali ob zvokih harmonikarskega orkestra

Tudi oskrbovanci Doma starejših Na Fari so se ponovno razveselili lepega in sončnega vremena, ki jim omogoča aktivnosti na prostem in "druženje". Danes so jim dan polepšali in popestrili člani Harmonikarskega orkestra KD Prežihova Voranc Ravne na Koroškem.
20210510_102959

V prevaljskem domu starejših se kljub razglašeni epidemiji trudijo, da oskrbovancem ponudijo pester in raznolik kulturni program, seveda ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov in priporočil NIJZ, zaradi česar so zelo odvisni od vremena.

Saj “druženja”, ki seveda niso takšna, kot so bili vajeni še pred letom dni, potekajo v tem času le na prostem. Ob tem pa morajo v domu upoštevati številne ukrepe in poskrbeti za varnost vseh oskrbovancev.

Pred kratkim so tako lahko oskrbovanci uživali ob zvokih Etno skupine Zimski kosci, danes pa so prepevali ob igranju ravenskega harmonikarskega orkestra. Nekateri bi z veseljem tudi zaplesali, vendar jim žal ukrepi tega ne dopuščajo, zato že težko pričakujejo dodatno sproščanje ukrepov in konca epidemije, da bi se lahko njihovo življenje vrnilo nazaj v stare tirnice.

FOTOGALERIJA

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.