Search
Close this search box.

Nore sanje reperja Ivča (FOTO in VIDEO)

Tokrat vam predstavljamo Ivana Razbornika, bolje poznanega pod reperskim imenom Ivč, ki je pred kratkim izdal risano animacijo za skladbo z naslovom Nore sanje. 

Ivč se z glasbo ukvarja ze od malih nog. Obiskoval je glasbeno šolo Frana Koruna Koželjskega v Velenju, kjer je igral klavirsko harmoniko, kasneje pa je prevzel vlogo bobnarja v rock bendu Samsara. Pot ga je nato ponesla v hip hop vode, kjer trenutno z enajstčlansko ekipo ustvarja glasbo. V prostem času rad piše besedila, igra kitaro, dela instrumentale in repa. Po poklicu je organizator poslovanj v gostinstvu in turizmu in je zaposlen kot barista v mestni kavarni Šoštanj. 

Ivč je umetnik iz koroškega društva Dnevna soba studio, ki ima enajst članov: Ivč, Gregor Rutnik Miškovič GREX, Marko Marin NIGHT-M, Gorazd Čekon ČIKO, Kevin Rozman SCOUT, Kevin Gros ZERO, Matjaž Rus RUSI, Tadej Tamše TAMŠE, David Razbornik DEYF, Igor Vrečko IGGY in Mitja Miklav MAUS. 


Člani društva Dnevna soba studio so se prvič predstavili leta 2014 z skupinskim mixtapom “Koroška napada”. Naslednjega leta je Ivč sodeloval na projektu pod vodstvom Marka NIGHT-M Marina z naslovom “Moj način”, leta 2016 je sodeloval na GREX-ovem mixtapu “Trening”, leta 2017 pa je izdal svoj prvi izdelek “Ivčtape”. Dve leti kasneje se je pojavil še drugi album z naslovom “Ivčtape VOL. 2”, hkrati pa je sodeloval tudi na prvencu Kevina Rozmana – SCOUTA, z naslovom “Iluzije”. Albuma sta bila izdana v septembru 2019.


Njegov drugi solo abumu z naslovom Ivčtape VOL. 2 ni tematsko opredeljen, teme so zelo raznolike, od vsakdanjih, do političnih, ljubezenskih, resnih in tudi humorističnih pesmi. Album, na katerem je 20 skladb, je produciralo 10 producentov, sneman je bil v dveh studiih, sodelovalo pa je tudi več umetnikov iz različnih koncev Slovenije: Maša Jakopič, Klara Klasinc Klarity, Tomaž Dornik Slick, Miha Dobnik Emdi, Igor Kuna KUNA, Aljaž Šešo ŠEŠO in Mišel Ristov Amo. 


Posneli so tudi 5 videospotov: Spremembe, Kadilec, Fire, V časopisu in Ivčtape part 2, lyrics video za skladbo z naslovom Moj svet in risana animacija za skladbo z naslovom Nore sanje. 


Ivč je povedal, da se pripravlja še veliko novih skladb, ki jim bomo lahko prisluhnili v kratkem.