Na odru Melodij morja in sonca letos tudi Eva Boto

Festival Melodije morja in sonca (MMS) bo 10. julija potekal v Amfiteatru Avditorija Portorož. Na jubilejnem 40. tekmovanju se bo predstavilo 12 skladb, med njimi tudi Korošica Eva Boto.
185188155_4080277855354805_8560386774608453747_n

Javni razpis za udeležbo na letošnjem festivalu Melodije morja in sonca se je zaključil 9. aprila, so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji ter dodali, da so prejeli 74 skladb, ki jih je ocenjevala strokovna komisija za izbor v sestavi Eve Cimbola, Simone Brglez, Slavka Ivančić, Andrea F, Alesha Maatka Mojce Menart in Aleksandra Radiča. Prvi krog poslušanja je potekal na daljavo, preko posebej za letošnji festival razvitega računalniškega programa. V drugem krogu, ki je potekal  v živo in s pomočjo novega programa za glasovanje, so poslušali 44 skladb in med njimi izbrali 12 tekmovalnih ter 2 rezervni skladbi.

V soboto, 10. julija, se bodo za Veliko nagrado MMS in nagrade strokovne žirije (nagrada Danila Kocjančiča za obetavnega izvajalca oz. avtorja, za najboljše besedilo, najboljšo glasbo in najboljšo izvedbo) potegovali: tri tekmovalke – Eva Boto (Kdo ti bo dušo dal), Tatjana Mihelj (Ples v dežju), Saša Lešnjek (Kaj bi svet brez upanja); štirje moški tekmovalci – Boštjan Pertinač (Plima), Tomaž Hostnik (Ti sploh ne veš), Sebastian (Ne spim!), Franco Ceroici v sodelovanju s Teom Collorijem (Kjer se cesta konča); v duetu Samuel Lucas in Maja Založnik (Kdo smo?) ter Gal Gjurin in Manca Fekonja (In še zadnja zvezda vzide); in trojica skupin – Platana (V globino srca), Gedore (Ona), Rok Ferengja in Erosi (Mlada luna). Za primer diskvalifikacije ali odpovedi ene oz. dveh skladb sta kot rezervi izbrana še Etienne (Galeb) in Saša Jovičić (Morje sred noči).

“Med avtorji izbranih skladb so prisotna priljubljena in priznana imena domače glasbene scene,” so zapisali organizatorji ter dodali, da bo vrstni red nastopa določen glede na dinamiko skladb, število nastopajočih in uporabljene inštrumente ter bo znan na novinarski konferenci prvi teden v juniju.

Evo Boto je širša slovenska javnost spoznala leta 2012, ko je zmagala v oddaji Misija Evrovizija. Pri 16-ih je s pesmijo Verjamem postala najmlajša slovenska predstavnica na Pesmi Evrovizije. Eva je svoje debitantsko leto v vrhu slovenske glasbene scene oplemenitila še z drugim mestom na festivalu Melodije morja in sonca. Vmes je bila zelo aktivna po festivalih v tujini in pri snemanju novih pesmi, še posebej ponosna pa je na zmago na Slovenski popevki leta 2016 s pesmijo Kaj je to življenje. Leto 2018 je bilo za Evo prelomno. Začela je ustvarjati avtorsko glasbo in ob pomoči mladega glasbenika in producenta, Žana Serčiča, izdala prvo avtorsko pesem z naslovom Tvoja.  Jeseni 2019 je zmagala v oddaji Znan obraz ima svoj glas, in izdala tudi svoj prvi album Ko najdeš sebe. Prav tako so nekaj posebnega Evini koncerti, ki jih je začela 2019 z novo ekipo, stalno profesionalno spremljevalno skupino vrhunskih glasbenikov. Uspeh na terenu je viden tako na koncertih kakor tudi na korporativnih dogodkih, kjer je Eva redna in zelo zaželjena glasbena gostja. Eva je ob vsem velika ljubljenka medijev, saj je redna gostja pomembnejših medijskih in glasbenih dogodkov. Odlikujejo jo energičnost, nevsiljivost, prijaznost, iskrenost in pristnost. Ljudje so jo vzeli za svojo, občudujejo njene glasbene sposobnosti in ravno zato so jo izglasovali kot zmagovalko zadnje serije oddaje Znan obraz ima svoj glas.

VIR/Besedilo: Avditorij.si

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.