Mladi koroški glasbeniki spoznavali delovanje glasbenih skupin

V preteklem tednu so v Mladinskem kulturnem centru (MKC) Slovenj Gradec izvedli usposabljanje za mlade glasbenike ‘Marketing in organizacija v delovanju glasbenih skupin’, ki poteka v okviru vseslovenskega projekta, na Koroškem pa sta bili k sodelovajnu povabljeni glasbeni zasedbi One Plan in Furu Efu. Usposabljanje sicer poteka še v 6 drugih MC po Sloveniji

V preteklem letu je Mladinska mreža Mama začela izvajati projekt MLADIM, v okviru katerega v mladinskih centrih po Slovenijimed drugim izvajajo usposabljanje z naslovom ‘Marketing in organizacija v delovanju glasbenih skupin’.

Usposabljanje vodi Jože Habula, bobnar skupine Big Foot Mama, pripravljeno pa je posebej za mlade glasbenike in hkrati mladinske delavce. Udeleženci se učijo o značilnostih in delovanju  glasbene skupine, poudarek pa je namenjen tudi delitvi dela znotraj skupine, pomenu zunanje podobe, komuniciranju z mediji in javnostjo, dobijo tudi konkretni napotki kako predstaviti svoj izdelek, pripraviti dogodek, čigava pomoč se pri tem potrebuje in kako pomembno je sodelovanje z drugimi.

Organizatorji so se za usposabljanje odločili, ko so ugotovili, da je v Sloveniji veliko mladinskih centrov, ki mladim glasbenim skupinam nudijo prostore, nimajo pa ustreznih znanj in metod za motivacijo ter razvoj kompetenc mladih glasbenikov. Na tej podlagi je bila v okviru projekta MLADIM pripravljeno posebno usposabljanje, ki je namenjeno mladim glasbenikom in hkrati mladinskim delavcem, ki si želijo spoznati osnovne značilnosti organizacije in delovanja glasbenih skupin ter sodelovanja med njimi.

V kasnejših fazah projekta načrtujejo tudi izmenjave med skupinami in mladinskimi centri v obliki koncertov.

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila