Search
Close this search box.

Manifest uvrščeni v finale festivala Vičstock

Korošci Manifest bodo nastopili na finalu festivala Vičstock.

Vičstock je vsakoletni neprofitni festival, ki ga organizirajo dijaki gimnazije Vič. Koncert šolskih skupin in 80-ih je prerasel v festival, ki ga vsako leto obišče več mladih in je tudi medijsko vedno bolj odmeven. V svojih začetkih, 90-ih letih se je prireditev šolskih skupin odvijala na dvorišču gimnazije, leta 1994 pa se je festival prvič odprl za javnost. Na Vičsktocku so nastopili tudi nekateri bolj znani slovenski bendi, kot so Zaklonišče prepeva, Racija, Big Foot Mama, Elvis Jackson, Zablujena generacija, Trkaj, Niet, Zmelkoow, Dan D, Klemen Klemen, Tide, Tabu, Happy Ol’McWeasel, Siddharta in drugi.

Razpis za avdicijo Vičstock festivala je potekal do 3. februarja, potekal pa je na principu zbiranja “všečkov” na vsem dobro poznanem portalu FaceBook. Na avdicijo se je prijavilo 23 bendov različnih stilov:  hip-hop, punk, alter rock, pop-rock, rock, alternativni rock, hard rock, grunge, rap in funk, vsem pa je skupna ljubezen do glasbe. Prijavili so se: Blerim, Bajta 23, StoneFlow, Rerum, Crazy neighbours, Infected, DeBeat, Buržuazija, Extaza, OrangeSide, M8s, Monstrumental, JAJA BOJZ, Period VI, Imperij, O3, Warning, Amok, Kiwi Flash, Hinotama, SickBreed, Lapsus ter koroški rock trio Manifest.

Na avdicijo, ki je potekala v soboto, 9. marca ob 18:00 v Orto baru v Ljubljani, se je uvrstilo osem bendov: Rerum, DeBeat, O3, Kiwi Flash, Buržoazija, Infected, Manifest ter Hinotama, v neuradnem delu tekmovanja pa so nastopili Joker Out. V finale so se uvrstili: Hinotama, Kiwi Flash, DeBeat, Manifest in Infected.

Manifest

Skupina Manifest je prejela tudi nagrado za najboljšega bobnarja in basista ter za najboljše besedilo in skupino. Iskrene čestitke.

Dogodki