Koroška raperka Nushy pod okriljem Menarta izdala nov videospot: “Počutim se kot kraljica”

  • aljazursej.si
Zadnjih nekaj let se je Nushy v iskanju sebe in svojega stila glasbe vrtela tudi okoli različnih artistov, producentov in pa same sebe. Nabirala je znanje, izkušnje in "kilometre" na odrih. Ustvarila je dva odlična komada (Na drugi strani in Prepusti se) s producentom in glasbenikom Teodorjem Amanovičem - Tošem. Z glasbenico in prijateljico Dunjo Vrhovnik pa sta njenim komadom nadeli akustično preobleko ter jih skupaj z nekaj priredbami servirali med občinstvo. 

Nushy si je med drugim, v svojem vsakdanu postavila nove in druge prioritete, opustila je svojo dolgoletno strast in otroške sanje – konjeniški šport, ter prednost dala glasbi. Odločila se je za večje korake, “usoda” pa jo je pripeljala do producenta Milana Lončina (MILLO).

Iskala sem nek svoj stil. Kljub všečnosti vseh teh modernih, hit komadov, nisem želela biti del te masovne “komercialne” liste. In Milan je lepo začinil to novo mešanico chill, R&B in rapa z živimi instrumenti. Odlično sva se ujela, komad je bil posnet v pičlih 15-tih minutah, kar je več kot rekord v vseh letih mojega ustvarjanja. Po parih posnetih ‘tejkih’ je Milan prišel v snemalno sobo in rekel: “To je to. Sem zadovoljen in imam vse kar potrebujem!” Ko steče energija…res ni potrebno veliko.

Eden izmed korakov pa je ta, da se je Nushy pridružila “družini” Menart. Upa in želi si uspešnega sodelovanja, ter se veseli novih izzivov in preizkušenj. V prihodnje želi slediti temu stilu glasbe in biti še bolj edinstvena. Tako z glasbo, kot s svojimi sporočili v njej.

QRALJICA (pesem in video)

Že s pesmijo Na drugi strani, sem poudarila, da mi največ v življenju pomeni odnos z ljudmi nasploh, predvsem pa z ljudmi ki so mi blizu. A mimo tega, da je vendarle najpomembnejši odnos do sebe, ne gre. Da se sprejmemo takšne kot smo, z vsemi svojimi napakami. In da smo res popolni prav v svoji nepopolnosti. Skozi raziskovanje in sprejemanje sebe sem prišla do tega, da se danes, takšna kot sem, počutim kot “kraljica” – preprosto veličastno.

Za oboževanje in pridobivanje “lajkov”, je danes moderno, da ne rečem že tako rekoč skoraj “obvezno”, pomanjkljivo in izzivalno oblačenje. In: temu sledi večina. Ženska naj bi bila dama in kraljica v duši in srcu, za kar v resnici ne potrebuje krone (razkazovanje čarov in potrditve). Zato sem v videu želela na povsem preprost način prikazati, kako skozi svojo rast in sprejetje sebe, krone sploh ne potrebujem. Občutek veličastnosti je namreč v sprejetju sebe, ter v duši in srcu, kar se izraža navzven. Zato na koncu krono tudi snamem in odložim. Jo “predam naprej”. Krona čaka tudi na druge, torej v prispodobi povedano, da lahko vsaka ženska pride do sebe,do svojega srca in duše. Do Dame in Kraljice, ker to JE.

Video je bil posnet v Narodnem domu v Celju. Za celotno stiliranje je podkrbela Jerneja Podbevšek Zhembrovskyy (The Lie by JPZ). Za makeup Diana Ferenčak (Deevine makeup by Dee), za magične kodre KIKI hair, pri scenariju in koordinaciji med snemanjem je bila v veliko pomoč Klavdija Uršej. V videu saksofon igra Barbara Pur. Za celotno video obliko pa je že tretjič poskrbel odličen Aljaž Uršej – videography & photography – www.aljazursej.si.

Produkcija in aranžma: Milan Lončina – Millo
Žiga Murko – trombon
Alex Bone – sax

1 Comment
staro
novo najbolj glasovano
Inline Feedbacks
View all comments
Aleš
Aleš
17. novembra, 2018 10:24

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila