Search
Close this search box.

Koroška glasbenika Grega Šteharnik in Luka Krof sta ponovno združila moči

Akademska glasbenika sta predana svojemu poslanstvu in vedno znova poskrbita za zanimiva glasbena popotovanja. Tako je tudi tokrat.

Poleg sodelovanja pri mnogih koroških glasbenih projektih (Dimme in Pedenjpedi, rudniška godba Mežica, studijsko delo, itd.), ju druži tudi ljubezen do glasbenega opusa pevca Franka Sinatre. Te dni predstavljata svoj pogled in svežo instrumentalno priredbo njegove zimzelene pesmi My Way. Zanjo pa sta posnela tudi videospot.

Združila sta instrumenta, ki ju redko slišimo v kombinaciji, saksofon in harmoniko ter poskrbela za unikaten in svež zvok. Pravita, da se je ta projekt zgodil spontano, ko sta ob priložnostih in odmorih na različnih vajah, nekajkrat odigrala prav to pesem. Ko je aranžma dozorel v Lukovi glavi, sta jo posnela še studijsko. Pod mix se je podpisal Luka, mastering pa je opravil Dejan Dimec, prav tako znan koroški glasbenik. Poznamo ga tudi kot vodjo zasedbe Dimme in Pedenjpedi. Prav tukaj aktivno sodelujejo vsi trije »krivci« audio podobe projekta.

Prijateljska pot na Uršljo goro.

Videospot je delo Dobrana Laznika, ki skupaj z Grego deluje pod imenom Kiki-Riki films in je odgovoren za veliko večino koroških glasbenih videospotov. Video je posnet na poseben način snemanja sence starinskega fotoaparata, kar mu daje nostalgičen, retro pridih. Gledalca nehote popelje v malce starejše, bolj umirjene, uglajene čase, ko je na svetovnih odrih pesem My Way pel Frankie, kot mu pravita izvajalca.

Ko smo ju vprašali, zakaj sta si za videospot izbrala prav pot na Uršljo goro in od kod ideja, odvrneta: »Glede na to, da je projekt plod izključno koroških ustvarjalcev, bolj primerne lokacije, kot je naš simbol Uršlja gora ni. Pot na njo pa lepo simbolično opisuje temo originalne pesmi – življenje ter njegovo pot. Z vzponi, padci, prijateljstvu, lepimi trenutki, borbi za doseganje vrha in na koncu, konec.«

Grega in Luka vas lepo vabita k ogledu njunega novega projekta, ki sta ga naredila iz srca in kot sama pravita, po njuni poti…

Vir: Gregor Šteharnik

Dogodki

Akademska glasbenika sta predana svojemu poslanstvu in vedno znova poskrbita za zanimiva glasbena popotovanja. Tako je tudi tokrat.