Search
Close this search box.

Julija iz Slovenj Gradca s pesmijo 1000 let in videospotom izrazila prijateljstvo med sošolci

Julija, enajstletna deklica iz Slovenj Gradca, je s svojo strastjo do glasbe ustvarila ganljiv poklon prijateljstvu.

Julija obiskuje Glasbeni center BALU, kjer z velikim navdušenjem sledi poukom svoje učiteljice Nastje Gabor. S svojo interpretacijo pesmi “1000 let” od Maraaye je želela izraziti čustva ob koncu petletnega obdobja s svojimi sošolci in sošolkami.

Za pesem “1000 let” se je Julija odločila, ker se po petih letih s sošolci in sošolkami razhajajo. Čeprav bodo še vedno hodili na isto šolo in hodili po istih poteh, se njihova skupna pot končuje. S pesmijo in videospotom je želela povedati, da bo njihovo prijateljstvo trajalo večno in da ji vsi zelo veliko pomenijo.

V videospotu so sodelovali njeni sošolci in sošolke: Klara, Lena, Urška, Nika, Neža, Ajda, Inaja, Neža, Ana, Tevž, Svit, Tarik, Bor, Jaka, Jakob in Anže. Snemanje je potekalo na Julijini šoli, Prva osnovna šola Slovenj Gradec, pod okriljem Glasbenega centra BALU. Skupaj so ustvarili čustveno in nepozabno izkušnjo, ki bo ostala v njihovih srcih še dolgo časa.

Julija je ob nastanku čustvenega videospota dejala:” Imela sem najboljše sošolce in sošolke, ki so bili in bodo ostali moji najboljši prijatelji še naprej. Nekako sem želela z njimi ustvariti spomin za vedno in jim na tak način povedati koliko mi pomenijo. Prav tako se bom vedno na najlepši možni način spominjala naše letošnje razredničarke Andreje Namar. Skupaj z nami je pletla najlepšo zgodbo in nas vodila po poti, katere ne bom pozabila. Zato smo vsi skupaj namenili pesem tudi njej.” 

Ob koncu se je zahvalila še: Zahvalila bi se rada naši ravnateljici Lidiji Konečnik Mravljak, ki mi je dovolila snemanje na šoli in v našem razredu. In na koncu največji hvala moji najboljši učiteljici petja Nastji Gabor in Luki Basiju, ki me podpirata v vsem. Hvala.”

Neja Pavlovič, Julijina mama ob vsem tem ne skriva ponosa: “Zadnji dnevi so bili precej čustveni. Moram reči, da so zelo povezani med seboj. Ne samo pri zabavi, pač pa tudi kar se tiče učenja, kjer si pomagajo en drugemu. Julija se je v trenutku odločila, da želi spomin na svoj razred. Ker se je bližal konec šolskega leta, sta Luka in Nastja skupaj z glasbenim centrom BALU pohitela in Juliji v rekordnem času uresničila željo, za kar sem jima zelo hvaležna. Zaupati svojega otroka in njene želje njima, je bila najboljša odločitev za kar sem se odločila.” 

Julijina zgodba je čudovit primer, kako lahko glasba povezuje ljudi in izraža globoka čustva, presega meje in ustvarja trajne spomine.

Naroči se
Obvestilo o
guest

0 Komentarji
Inline Feedbacks
View all comments

Dogodki

Julija, enajstletna deklica iz Slovenj Gradca, je s svojo strastjo do glasbe ustvarila ganljiv poklon prijateljstvu.