Glasbena poslastica z Borutom in Andrejem

Sobotne Kresničke z Borutom in Andrejem so bile vrhunski glasbeni sladkorček, ki je na odprto prizorišče HABa, habitata za razvoj nevladne kulture, na Partizanski poti 12 pritegnil res najbolj raznovrstno publiko.

Koncert že poznanih avtorskih skladb kitarista Andreja Ofaka in harmonikarja Boruta Morija sta glasbenika nadgradila z novimi skladbami, saj pripravljata material za novo zgoščenko. Album The Echoes of River Drava je od izida do danes požel mnoge odlične odzive s strani strokovne in laične javnosti ter je postal tudi album leta 2017 (portal JazzEtna). Ofaka in Morija je k sodelovanju pri praznovanju leta Josipa Jurčiča in Josipa Ipavca povabil Radio Slovenija. Mineva namreč 140 let od smrti pisatelja, pesnika in časnikarja ter avtorja prvega slovenskega romana Jurčiča, kateremu se bosta z avtorsko glasbo poklonila tudi koroška profesorja kitare in harmonike. 

Kresničke z Borutom in Andrejem so sicer tradicionalni dogodek v mestni občini Slovenj Gradec, kjer glasbenika s svojo glasbo poskušata na zmeraj novo prizorišče pritegniti publiko, ki sicer tja ne zahaja pogosto ter doprinesti k oživljanju mesta. Doslej sta nastopila v cerkvi sv. Pankracija v Starem trgu nad Slovenj Gradcem, kjer sta posnela tudi omenjeno zgoščenko z imenitnim naravnim reverbom in umetniškim ovitkom, in v cerkvi sv. Duha v središču mesta. 

Dogodek je potekal s podporo JSKD, območne enote Slovenj Gradec, Kulturnega društva Slovenj Gradec in v organizaciji raum AU, ki je kot odličen gostitelj poskrbelo ne-le za prijetno urejeno prizorišče julijskih Kresničk, marveč tudi za pogostitev, promocijo ter fotografije. Hvala vsem za trud in publiki za obisk.