FOTO: Koncert “V pomlad s Smehom”: Štirje kovači na noge dvignili velenjsko dvorano

V petek, 5. aprila, se je v Rdeči dvorani v Velenju odvil eden največjih in najbolj pričakovanih narodno zabavnih koncertov v Sloveniji, »V pomlad s Smehom 2019«, ki je tudi letos v dvorano pripeljala več kot 2.000 ljudi, ki so bili nad dogodkom pričakovano navdušeni.

Na odru so se zvrstili številni odlični ansambli (Stil, Spev, Poskočni muzikanti, Vražji muzikanti, Naveza, Klateži, ansambel Jureta Zajca), obiskovalci pa so s spoštovanjem na odru lahko pozdravili tudi legendarne Štiri kovače, s katerimi je kar cela dvorana zapela nekaj njihovih največjih uspešnic.

Obiskovalci koncerta so lahko bili priča tudi čudovitim priredbam, ki so jih Smehovci zapeli skupaj z IL Divjimi, Urošem in Tjašo, Dejanom Vunjakom in ostalimi. Veliko presenečenje koncerta je bil zagotovo tudi dvignjeni oder, pod katerim se je skrivala odlična zasedba SkorBand, ki je skupaj z gostitelji večera publiko dodatno razvnela v zabavnih ritmih. Čeprav so Smehovci in njihova »V pomlad s Smehom« znani po tem, da vedno ponudijo ogromno presenečenj, pa si zagotovo nihče v dvorani ni predstavljal, da jih bo na samem koncu ŠOKiral tudi slovenski slavček Damjan Murko.

Na odru smo torej lahko videli vse, od frač s katerimi so med zadnjo uspešnico ansambla Smeh v publiko streljali majice, folklornih skupin, plesalcev, pa vse do Kekca, ki je iz malih ekranov slovenskih domov prišel na oder v Velenje. Publiko je skozi cel večer zabaval tudi stand up komik Uroš Kuzman, ki je požel ogromno aplavzov in smeha.

Preberite tudi intervju z Adrijano Kamnik, ki je od lanskega poletja tudi članica ansambla Smeh. Najdete ga TUKAJ.

Ne smemo pozabiti na čudovito scenografijo, ki je obiskovalcem vzela sapo že takoj ob prihodu v dvorano. Kot zanimivost naj povemo, da so jo s pomočjo staršev in prijateljev Smehovci izdelali sami, idejna vodja in ustvarjalka scenografije pa je bila kot vsa leta doslej tudi tokrat Anja Lampret.

Smehovci so po koncertu povedali: “To je bil še en čudovit projekt, na katerega smo izredno ponosni. Dvorana je kar 4-krat vstala, skozi cel koncert pa je publika uživala in prepevala skupaj z nami. To je največ, kar si glasbenik na svoji poti lahko želi in iskreno hvaležni smo, da lahko to počnemo. Hvala vsem, ki ste prišli delit to zgodbo z nami, z vašimi nasmehi in aplavzi je bil ves trud poplačan.”

Koncert je bil hkrati tudi promocija za 2. zgoščenko z naslovom »Ej, stari, ne sekiraj se«, ki jo je ansambel v okviru založbe Vox premierno izdal na samem dogodku. Na njej je kar 10 uspešnic in ena nova polka z naslovom »Fina Nina«, ki so jo Smehovci predstavili na koncertu.

Besedilo: Žiga Ramšak

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja