Dravograjčanka Danaja Grebenc z glasbenimi gosti pripravlja prvi koncert

V dvorani gasilskega doma v Trbonjah bo prvi koncert 13-letne harmonikarice Danaje Grebenc.

Koncert Danaje Grebenc z glasbenimi gosti bo v nedeljo, 19. januarja 2020, s pričetkom ob 17. uri v dvorani gasilskega doma Trbonje. Poleg Danaje bodo nastopili njeni glasbeni kolegi: Klemen Rošer, Orkester glasbene šole Rošer, Trio Rudija Breznika, Ansambel Poskok, Ansambel Marka Gostenčnika, Koroški kvintet ter Anja Kogelnik in Gašper Štajnar.

Danaja nam je ob tej priložnosti povedala: »Za koncert sem se odločila predvsem zato, ker sem pred kratkim izdala svoj prvi CD, ki bi ga sedaj rada tudi v živo predstavila v svojem domačem kraju, v Trbonjah. Tu pa zato, ker živim z našimi Trbonjčanimi in sem v bistvu njihova. Glede samega koncerta pa upam, da bo dobro obiskan, da bi z moje strani bilo vse dobro izpeljano in odigrano, brez prevelike treme, saj je pred domačo publiko ponavadi težje nastopati kot pred tujci. Ampak glede na to, da bodo na koncertu kot gostje igrali sami moji glasbeni prijatelji, mislim, da nam bo s skupnimi močmi uspelo.«

Danaja Grebenc, mlada virtuozinja na harmoniki in dvakratna svetovna mladinska prvakinja v igranju na frajtonarico se ponaša z več kot 140. lovorikami tako z domačih kot mednarodnih tekmovanj. Oktobra lani pa je izdala svojo prvo zgoščenko z naslovom Tango to go, ki ga je trinajstletna Dravograjčanka posnela v studiu Burja, pri Janiju Rednaku, v Sežani ter v studiu Borisa Golavška v Šoštanju. Pri snemanju in pri pripravi zgoščenke pa ji je na pomoč priskočil tudi njen mentor Klemen Rošer. 

Vstopnice po ceni 10 EUR si lahko zagotovite v: A5 trgovine Dravograd, Cvetličarna Mira Muta, Koroško kmetijska zadruga-trgovina Trbonje ali na telefonski številki 031 348 377.

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije