VIDEO: Skupina Can of Bees z novo ploščo

Izredno obetavna skupina z imenom Can of Bees izdaja svojo novo ploščo z istoimenskim naslovom "Can of Bees".

 

 

 

Skupino Can of Bees sestavljajo trije mladi fantje, Davor Detečnik (bobni), Jan Lužnik (vokal, kitara) in Jure Gobec (bas kitara). Že leta 2010 sta Davor Detečnik in Jan Lužnik ustanovila skupino, ki je bila prvotno mišljena kot duo, vendar sta kaj kmalu ugotovila, da potrebujeta tudi bas kitarista in tako se je k skupini pridružil še tretji član, Jure.

Can of Bees

 

“Najboljši bend” 

Trio se dandanes lahko pohvali z odličnimi priznanji, ki jih je prejel pretekla leta. Prijavili so se na mednarodni festival Omladina, kjer so prejeli nagrado strokovne komisije za najboljši bend. Na festival je bilo prijavljenih 193 izvajalcev iz osmih držav. Izmed vseh prijavljenih je štiričlanska mednarodna komisija izbrala 25 izvajalcev, ki so 8. decembra nastopili v finalnem večeru v subotiški Hali sportova. Edini predstavniki Slovenije, Can of Bees, so se kot finalisti predstavili s svojo skladbo “Crazy” in z njo ter s svojim nastopom prepričali strokovno komisijo, ki jim je podelila naziv najboljšega banda festivala (“Najbolji bend”). Že leta 2010 pa so zmagali na Šou rocku.

Nova plošča: “Can of Bees”

V petek, 3. maja 2013, pa bo “Garažni blues rock” (takšna umestitev najbolje opiše trio Can of Bees), v Kmkc Kompleksu na Ravnah imel predstavitev svoje debitantske plošče z naslovom “Can of Bees”. Plošča, na kateri bo moč občudovati 8 skladb, je bila posneta v studiu Damjana Libeničnika v Domžalah, mastering pa je delo Damjana in Jureta Karasa. Dizajn plošče je zasnoval Anglež Dale Simpson.

Bend je želel doseči čimbolj pristen zvok, zato so vsi inštrumenti posneti skupaj, le vokali so bili “nasneti”. S tovrstno tehniko snemanja želijo fantje album čimbolj približati svojim nastopom v živo. Album “Can of Bees” sicer po besedah pevca Jana Lužnika deluje precej garažno, s pridihom “vintage” zvoka.

V Sloveniji, še bolje, na Koroškem imamo zelo obetaven band, za katerega je to potrdila tudi strokovna komisija na mednarodnem festivalu Omladina.

VIDEO: Can of Bees – Love

https://www.youtube.com/watch?v=Y9_Yme8ENPA

 

Več o predstavitvi plošče: Present.IT! – Can of Bees

Več o skupini: FACEBOOK, MYSPACE

 

 

Preberi še:  Slovenska olimpijska bakla maja in julija v vse slovenske občine. Pot bo sklenila na Ravnah

prijavi se

prijavi se v svoj račun