AVDIO: Nova skupina AkustiX s prav posebnim instrumentom

FOTO: Osebni Arhiv
FOTO: Osebni Arhiv

Na Koroškem smo bogatejši za novo skupino - AkustiX. Trije fantje in dekle so se združili z namenom, da bi preigravali kvalitetno glasbo različnih žanrov. Prvič jih v živo lahko slišite že v soboto, 12. decembra v Kocki na Poljani.

Skupina AkustiX, kot so se poimenovali fantje in dekle, so se združili z namenom, da bi preigravali kvalitetno glasbo različnih žanrov, kot so pop, rock, soul, rock’n’roll, ter mnogih drugih…

Člani imajo do sedaj sicer že veliko oderskih izkušenj, saj so vsi bili člani drugih zasedb. Njihov namen je ponesti idejo, da čimveč ljudi ter čimbolj daleč po Sloveniji izstopajo ob uporabi CAJON-a – to je instrument španskega izvora ki ga akustične oz. pol-akustične skupine uporabljajo kot nadomestek klasičnemu kompletu bobnov, kar pa jim daja poseben in drugačen zvok od ostalih skupin, ter večjo možnost pri ustvarjanju lastnih aranžmajev znanih svetovnih ter slovenskih skladb.

 

Člani skupine, vsi prihajajo iz Koroške (Dravograd, Prevalje, Ravne na Koroškem, Mežica), Lina Grabner, Miran Vrabič, Gregor Šteharnik in Matic Kadiš imajo tudi svojo Facebook stran (TUKAJ), kjer bodo objavljali razne priredbe znanih komadov, vas obveščali kje in kdaj se jih bo dalo slišati, objavljali posnetke iz vaj in nastopov, ter še mnogo drugih stvari.

 

V SOBOTO ŽE PRVI NASTOP

V soboto, 12. decembra bo skupina AkustiX prvič nastopila v živo, in sicer v Kocki Baru na Poljani. Slišali jih boste laho po 20. uri. Vstop je prost. Več o dogodku si preberite TUKAJ.

Spodaj pa lahko poslušate kako približno bodo zveneli – priložili so zvočni posnetek, ki so ga posneli na eni od njihovih vaj (posnetek ni profesionalno zvočno obdelan).

[yendifplayer video=11]

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila