Ansambel Rosa praznuje 26 let

Ansambel Rosa sodi med ene najdlje delujočih narodno-zabavnih zasedb na Koroškem. Danes praznujejo že 26. obletnico delovanja.
004

Koroški ansambel Rosa je nastal leta 1995, takrat so ga sestavljali Andrej Švab, Matej Švab, Jani Repnik, Mitja Repnik, Sandi Verhnjak in Natalija Verboten. Ansambel se je v vseh letih delovanja udeležil skoraj vseh festivalov NZG v Sloveniji in prejel preko 20 nagrad. Izdali so 7 glasbenih projektov na slovenskem in 4 glasbene projekte na nemško govorečem področju. Leta 1997 so tri tedne gostovali v Kanadi, z izvirno točko pa so nastopili tudi na šovu Slovenija ima talent. V vseh letih delovanja so igrali na že preko 250 porokah, kilometrino pa so si nabirali tudi na nastopih v sosednji Avstriji.

V ansamblu je prišlo tudi do nekaj kadrovskih sprememb. Ustanovnega člana, Mateja Švaba je zamenjal Sergej Vrhovnik, klarinetista Igorja Vrhnjaka je zamenjal Žiga Hutmajer, pevko Karmen Pečnik, ki je v ansamblu prepevala 16 let pa je zamenjala Arijana Rojko. Tako so v leto 2020 vstopili v pomlajeni zasedbi, še bolj sveži in polni zagona.

Ansambel Rosa sestavljajo Andrej Švab (harmonika, klaviature, vokal, vodja ansambla), Jani Repnik (trobenta), Marko Fijavž (bariton, bas kitara), Sergej Vrhovnik (kitara, vokal, bobni), Žiga Hutmajer (klarinet, kitara, vokal) in Arijana Rojko (vokal).

Člani ansambla so aktivni tudi v času epidemije koronavirusa, ko odri samevajo, saj na družbenem omrežju Facebook ves čas skrbijo za virtualna druženja s svojimi oboževalci. Ob 26. obletnici delovanja pa so povedali, da že komaj čakajo, da bodo lahko zopet zaigrali v živo.

VIR: Ansambel Rosa, Golica

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.