Ansambel Pik – »Vsak je svoje sreče kovač«

Pik 2

Ansambel Pik sestavljajo štirje mladi fantje, ki prihajajo iz Vodruža pri Šentjurju pri Celju. Pred kratkim so izdali prvo zgoščenko in v ta namen pripravili tudi promocijski koncert.

Fantje skupaj igrajo in prepevajo štiri leta. Izvajajo narodno-zabavno glasbo, v glasbenem sestavu instrumentalnega tria s klarinetom in triglasnim moškim petjem. Člani ansambla so: Jan Čater (kitarist, vokal in vodja ansambla), Žan Trupej (klarinet, vokal), Matej Frece (bas kitara, bariton, vokal) in Žan Vodeb (diatonična harmonika). Fantje so se predstavili na različnih festivalih domače glasbe. Najbolj uspešni so bili na festivalu »Pokaži, kaj znaš« v Dobju pri Planini, kjer so slavili kot absolutni zmagovalci leta 2014.

Album izbranih polk in valčkov so prispevali naslednji avtorji: Matjaž Vodišek, Igor Pirkovič, Damjan Pasarič, Žan Trupej, Vera Šolinc, Jan Čater in Marica Čater. Njihova glasba je za vse ljubitelje klarineta, diatonične harmonike in večglasnega moškega petja.

Ansambel Pik je imel, 14. 10. 2018 v Gorici pri Slivnici, promocijski koncert ob izdaji njihove prve zgoščenke. Dvorana kulturnega doma je dobesedno pokala po šivih. Poleg številnih domačih podpornikov je prišlo nekaj gostov celo iz sosednje Avstrije ter Švice. Pri organizaciji dogodka jim je pomagal njihov dolgoletni mentor Matjaž Vodišek. Na odru se jim je pridružilo veliko narodno-zabavnih ansamblov. Med njimi tudi nekatera zveneča imena, kot so: ansambel Petka, Mladi korenjaki, Šentjurski muzikanti, Mladi Pomurci, ansambel Me tri do polnoči, ansambel Vžig in Peter Frece s prijatelji.

Z vsemi naštetimi ansambli imajo neko posebno prijateljsko vez, kar se je videlo predvsem pri skupnih točkah na odru. Pričarali so odlično vzdušje, saj je občinstvo na določene trenutke hotelo kar zaplesati. Da je program gladko stekel, je poskrbela simpatična in zgovorna voditeljica Saša Pukl. Po končanem koncertu je sledila obilna pogostitev za vse obiskovalce koncerta ter skupno druženje pozno v noč. Ti mladi fantje so res dokazali, da so kljub rosnim letom pripravili zares lep dogodek.

Preberi še:  Ansambel Rosa praznuje 26 let

Več iz istega kraja

prijavi se

prijavi se v svoj račun