Ansambel Naveza navdušil s koncertom in predstavitvijo petega albuma nabito polno slovenjgraško športno dvorano (FOTO in VIDEO)

V nedeljo, 16. februarja, je bilo na Koroškem še kako veselo, saj je ansambel Naveza pripravil Valentinov koncert, ki zlahka ne bo šel v pozabo. Športna dvorana v Slovenj Gradcu je pokala po šivih, številno občinstvo pa je bilo v pričakovanju fantastičnega večera. Fantje so na dan koncerta izdali že peto samostojno zgoščenko z naslovom »Objem«, ki je izšla pri Založbi Vox.

Koncert ansambla Naveza

Kdo je z nami? 🙋‍♀️🙋‍♂️ roke gor …Valentinov koncert😍 Ansambel Naveza

Objavil/a Koroške Novice dne Nedelja, 16. februar 2020

Navezi so se na odru pridružila številna znana imena: Modrijani, Slovenski zvoki, Vražji muzikanti, Akordi, Nemir, Spev, Šepet, Maja Oderlap, ki je tudi povezovala program, Aleksander Jež in Darja Gajšek.

Ker Jure, Tadej, Iztok in Mitja radi svoje poslušalce tudi presenetijo, so nekateri nastopajoči ostali skriti vse do koncerta. Koga imamo v mislih? Največji val navdušenja je zagotovo požel legendarni Fant s Praprotna Andrej Bergant, ko je z gostitelji zapel Slakovega Čebelarja. Nastopila je tudi dolgoletna pevka Ansambla Braneta Klavžarja Romana Cafuta, Matija Bizjan – basist v Ansamblu Toneta Rusa, harmonikarji Jureta Mlinška, pevka Amanda, Anja Smogavec … Za obilico smeha je poskrbel vedno zabavni Klobasekov Pepi.

Da pa je dogodek bil ne le balzam za ušesa, pač pa tudi paša za oči, so poskrbele plesalke Plesnega mesta. Slišati je bilo mnogo čutnih valčkov in polk, ki poženejo kri po žilah. Slednje so bile združene v zaključnem venčku vseh nastopajočih, ki je obiskovalce spravil na noge. Sicer pa bi stežka izpostavili katerokoli skladbo ali izvedbo, saj je vsaka pomembno prispevala v mozaik popolnega večera.

Tako kot se ansambel Naveza trudi za kvalitetno domačo glasbo, v katero se je zaljubilo že na stotine njihovih oboževalcev, so se fantje potrudili s pripravo koncerta, ki je uspel več kot odlično. Čestitke so kar deževale in kdo ve, morda se je prav na Valentinovem koncertu Naveze rodila kakšna nova ljubezen.

Izšel je tudi novi cd Ansambla Naveza z naslovom »Objem«

Videospot naslovne pesmi albuma
Naslov skladbe: Objem. Avtor glasbe: Jure Mlinšek. Avtor besedila: Vera Šolinc. Priredba: Jure Mlinšek. Posneto: M-MEDiA Recording Studio, Tadej Mihelič

Album »Objem« je zelo pester po izboru skladb, saj lahko slišite sanjave nostalgične valčke in hitre polke, da kar zasrbijo pete. Do priredb večnih evergreenov: »Bele vrtnice«, ki jih je v originalu posnel Aleksander Jež ter pesem  »Opolnoči«, katero je v originalu posnel Dadi Daz. Na cd-ju najdete najbolj čustveno pesem »Nežno« v duetu s pevko Majo Oderlap in tudi največjo Navezino uspešnico »Če lahko bi me slišala« – zmagovalni slovenski valček leta 2016 na festivalu Slovenska polka in valček.

Večinski avtor pesmi na albumu je pevec in vodja ansambla Jure Mlinšek. Ostali avtorji, ki so prispevali pesmi na albumu so: Rok Švab, Vera Šolinc, Ivan Sivec,  Martin Juhart, Rok Lunaček, Aleksander Jež in Matjaž Zupan. Album je prava izbira za ljubitelje štiriglasnega petja in diatonične harmonike. Zagotovo najboljši album ansambla Naveza.

Besedilo: Založba Vox

Dogodki