Search
Close this search box.

Ana Ana Dušica navdušuje s prelepo priredbo znane skladbe “Spomin”

Pevka Ana Ana Dušica je v teh jesenskih dneh poskrbela za lepo priredbo znane skladbe "Spomin". Priredba v njeni izvedbi lepo zveni, predvsem pa prinaša tudi pomenljivo sporočilo.

Srčna pevka Ana Ana Dušica ima rada glasbo in velikokrat nam postreže s kakšno lepo melodijo. Ena izmed njenih najnovejše posnetih skladb nosi naslov Spomin in je priredba skladbe gospe Jožice Svete, legendarne pevke Ansambla bratov Avsenik, ki je svojo bogato glasbeno kariero pričela kot zabavna solo pevka.

Ta prečudovita skladba izhaja iz leta 1959, ko je bila prvič izvajana na festivalu v Opatiji. V originalu jo je takrat zapela Beti Jurkovič. Ano Ano Dušico je tako prevzela in navdušila, da so jo pri pevskem zboru Andeškega hrama iz Slovenj Gradca, ki ga že kar nekaj časa uspešno vodi, ponovno obudili. V sodelovanju z gospodom Samom Jezovškom iz Zreč, odličnim pianistom ter glasbenikom skupine Marko Vozelj in Mojstri ter članom instrumentalne zasedbe Helene Blagne, se je pripravila klavirska spremljava. In skladba je zaživela v povsem novi preobleki ter svežim pridihom.

Ana Ana Dušica nam pove: “Lahko rečem, da z Samom, s katerim sva oba po rodu Štajerca, že dlje časa občasno izvrstno sodelujeva. Vse moje pesmi so nastale pri nas doma in lahko rečem, da imam veliko srečo, saj je moj življenjski sopotnik Miran Merzdovnik, pevec pri ansamblu Veseli Begunjčani, odličen tekstopisec, ki mi napiše izvirna besedila. Prav tako pa v sodelovanju z mojim sošolcem Tomijem Rebernakom nato v tonskem studiu pri nas doma vse skupaj tudi posnamemo.”

S skladbo Spomin poslušalcem sporoča, da smo trenutno vsi še v cvetu mladosti, bo pa nekega dne prišel čas, ko se bomo postarali in pride jesen življenja ter bomo obujali spomine. Pravi, da ji to večkrat pride na misel takrat, ko obišče dom starostnikov in nato ko se pelje domov razmišlja v avtomobilu, kako bo takrat, ko bo starejša, ko bo nekje »obsedela«. Dodaja: “Takrat bom vsaj imela tople, čudovite spomine na vse, kar se mi je dogajalo v mladosti…”

Pomenljivo besedilo pesmi seže do srca in v novi preobleki tudi zelo lepo zveni. Verjetno so jo tudi zato poslušalci že vzeli za svojo.

Ano Ano Dušico lahko spremljate na Facebook profilu – prav tam pa boste našli tudi njeno novo skladbo “Spomin”. Vabljeni, da ji prisluhnete, saj bo prav gotovo jesenske dni polepšala tudi vam!

Dogodki

Pevka Ana Ana Dušica je v teh jesenskih dneh poskrbela za lepo priredbo znane skladbe "Spomin". Priredba v njeni izvedbi lepo zveni, predvsem pa prinaša tudi pomenljivo sporočilo.