Search
Close this search box.

Veter že povzroča težave: Gasilci posredovali na Ravnah, v Slovenj Gradcu in Vuzenici (FOTO)

Po podatkih Uprave RS za zaščito in reševanje veter po državi že povzroča težave. Med drugim tudi na Koroškem.

Ravne na Koroškem

Ob 17.29 se je v naselju Brdinje zaradi vetra podrlo drevo na električni vodnik in zagorelo. Gasilci KGZ Ravne in PGD Kotlje so goreče drevo pogasili. Dežurni delavci Elektra Celje so pred tem izklopili električno energijo.

Slovenj Gradec

Ob 15.34 je v naselju Golavabuka močan veter na stanovanjskem objektu odkril folijo s strehe. Gasilci PGD Golavabuka so prekrili del strehe.

Ena od uporabnic družbenega omrežja Facebook pa je z javnostjo delila tudi fotografijo podrtega drevesa, ki je padlo na cesto Dravograd – Slovenj Gradec.

Foto: Facebook – Policijske kontrole na Koroškem, Metka Kotnik

Vuzenica

Ob 18.13 je v Vuzenici močan veter podrl drevo na električne vodnike. Zaradi pretrganega vodnika je zagorela podrast v izmeri okoli 100 kvadratnih metrov. Gasilci PGD Vuzenica so požar pogasili, prekopali območje ter razžagali podrto drevo. Elektro vodnike so popravili dežurni delavci Elektra Celje. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Preberite tudi: Vremensko pester vikend: Nevihte s krajevnimi nalivi, močnejšimi sunki severnega vetra in sodro. Ponekod sneg do nižin

Podvelka

Pri tem naj še omenimo, da je Uprava RS za zaščito in reševanje poročala tudi o vetrolomu v Podvelki. Ob 19.43 je na Kozjem vrhu, občina Radlje ob Dravi, močan veter razkril dele streh gospodarskega in stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Brezno in Ožbalt so s folijo zasilno pokrili poškodovani strehi. Zaradi vetra se bo sanacija nadaljevala v soboto.