Search
Close this search box.

V prometni nesreči v Pamečah udeleženih pet vozil. Na Poljani se je hudo poškodovala 55-letna voznica

S Policijske uprave Celje so sporočili podrobnosti dveh petkovih nesreč, ki sta se pripetili na koroških cestah. Zjutraj so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami obravnavali v Pamečah, v popoldanskih urah pa prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo na Poljani.

Na Operativno komunikacijski center Policijske uprave Celje so v zadnjih treh dneh prejeli 845 klicev občanov. 188 klicev je bilo interventnih, dva nujna. 40 interventnih klicev je bilo s področja kriminalitete, 7 s področja mejnih zadev in tujcev, 107 s področja prometne varnosti in 39 s področja javnega reda in miru.

Dogajanje zadnjih treh dni je na območju Policijske uprave Celje zaznamovala tragična prometna nesreča, v kateri je včeraj zjutraj, na avtocesti na območju Šempetra v Savinjski dolini, umrla 52-letna ženska. O prometni nesreči smo poročali že včeraj. Letos je v prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje umrlo enaindvajset ljudi. Lani v enakem obdobju devet.

Poleg omenjene prometne nesreče so policisti na območju PU Celje od petka do danes obravnavali še eno prometno nesrečo s hudimi poškodbami, tri z lažjimi poškodbami udeleženih in 57 prometnih nesreč z materialno škodo.

Slovenj Gradec – Pameče

V petek okoli pol sedmih zjutraj so policisti izven naselja Pameče obravnavali prometno nesrečo, v kateri je bilo udeleženih pet vozil. Povzročila jo je voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Dravograda proti Slovenj Gradcu.

Voznica je izven naselja Pameče zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v voznika osebnega vozila, ki je v tistem trenutku pravilno pripeljal z nasprotne smeri. Voznico je odbilo še v drugo osebno vozilo, voznika pa je zaneslo na nasprotno stran in ga odbilo v tovorno vozilo in v osebno vozilo, katerega voznica je vozila za tovornim vozilom.

Povzročiteljica, ki so ji zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog, se je v trčenju lažje poškodovala.

Prevalje – Poljana

V petek okoli 14. ure so na Poljani obravnavali prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami. V prometni nesreči sta bila udeležena voznica osebnega avtomobila in voznik tovornega vozila. Prometno nesrečo je povzročila 55-letna voznica osebnega vozila, ki je vozila iz smeri Prevalj proti Mežici in je na Poljani, iz neznanega razloga zapeljala na nasprotno smerno vozišče in trčila v voznika tovornega vozila s priklopnikom, ki je pravilno pripeljal nasproti. Voznica se je v trčenju hudo poškodovala.

Zaradi odstranjevanja posledic prometne nesreče je bila cesta dlje časa zaprta.

Vir: PU Celje

Dogodki

S Policijske uprave Celje so sporočili podrobnosti dveh petkovih nesreč, ki sta se pripetili na koroških cestah. Zjutraj so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami obravnavali v Pamečah, v popoldanskih urah pa prometno nesrečo s hudimi telesnimi poškodbami, do katere je prišlo na Poljani.