To so posledice včerajšnjega neurja s točo na Koroškem: Poplavljene in zaprte ceste, plazovi, požar, zaliti objekti (FOTO in VIDEO)

FOTO: Anita Jelen. Vuzenica - Sv. Vid
FOTO: Anita Jelen. Vuzenica - Sv. Vid

Močnejše nevihte z nalivi, točo, vetrom in udari strel so se včeraj razbesnele nad številnimi deli Slovenije, med drugim tudi nad Koroško. Najhuje je bilo na območju Vuzenice in Mute, kjer so meteorne vode zalile več objektov, cestišč in parkirišč, sprožile pa so tudi nekaj plazov, o čemer smo na kratko že poročali TUKAJ.  Župan Občine Muta Mirko Vošner pa je za danes zjutraj sklical tudi izredno sejo. Vreme z nalivi in točo pa se je razbesenlo tudi nad delom Črne na Koroškem, predvsem na območju Javorja, o čemer smo že tudi pisali.

FOTO: Anita Jelen. Vuzenica – Sv. Vid

Zaradi zemeljskih plazov še vedno zaprte nekatere ceste, škoda po neurju še ni ocenjena. Na vzhodu države se je sprožilo osem zemeljskih plazov. Nekatere ceste ostajajo zaprte. Še vedno je zaradi plazu med postajama Vuhred in Vuzenica zaprta koroška železniška proga.

VIDEO: Vuzenica, Zgornji Trg. Avtor posnetka: Darko Juhart

[aiovg_video id=91927]

Preberite tudi: Na območju Dravograda je zagorel hlev

Močno neurje z dežjem je zajelo Občino Vuzenica. Meteorne vode so ogrožale več kot 40 stanovanjskih objektov, sprožilo se je več zemeljskih plazov, med drugim je v Vuzenici plaz zasul železniško progo, ki je zaprta. Zaprta je tudi cesta Vuzenica – Vuhred. Posredovali so gasilci PGD Vuzenica in PGD Radlje ob Dravi.

Neurje Vuzenica 24. 8. 2019. Avtorica posnetka: Anja Golob 

[aiovg_video id=91905]

Neurje Vuzenica 24. 8. 2019. Avtorica posnetka: Anja Golob 

[aiovg_video id=91902]

FOTOGALERIJA: Na območju Vuzenice so včeraj posredovali gasilci PGD Vuzenica in PGD Radlje ob Dravi. FOTO: PGD Vuzenica.

Neurje Vuzenica, 24. 8. 2019. Avtorica posnetka: Ida Glasenčnik

[aiovg_video id=91930]

FOTOGALERIJA: Neurje na območju Vuzenice

VIDEO: Vuzenica, Zgornji Trg. Avtor posnetka: Darko Juhart

[aiovg_video id=91925]

Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje je v popoldanskih urah Muto zajelo neurje z močnimi nalivi. Meteorna voda je zalila in ogrožala več stanovanjskih objektov, poplavljenih je bilo več cest, sprožilo se je več manjših zemeljskih plazov. Na terenu so posredovali gasilci PGD Muta in pogodbeni izvajalci z delovnimi stroji.

Župan Občine Muta Mirko Vošner je za danes zjutraj sklical izredno sejo

Po neurju, ki je zajelo Muto, je župan Mute Mirko Vošner na Facebook profilu zapisal: »Danes popoldne smo imeli na Muti eno najhujših neurij z močnimi nalivi. Še posebej se je vreme zneslo nad Sv. Primožem in Sp. Muto. Gasilci, štab civilne zaščite, upravljavci gradbene mehanizacije, koncesionar za vzdrževanje cest, številni prostovoljci, sosedje, predvsem pa lastniki domov in zemljišč, so danes pokazali svojo srčnost pri obvladovanju posledic ujme, predvsem pa pri odpravljanju današnjih posledic.«

FOTO: Župan Občine Muta Mirko Vošner

Napovedal je tudi izredno sejo: »Zjutraj sklicujem izredno sejo štab CZ, kjer bomo ocenili današnje razmere, predvsem pa sprejeli nujne ukrepe za sanacijo škode ob neurju. Vsekakor pa moram na tem mestu zapisati tudi moje subjektivno oceno glede dodatnih vzrokov za veliko materialno škodo, in sicer, da se je v preteklih desetletjih na nekaterih mestih nedopustno posegalo v nekatere dele hudourniških vodotokov, ki so pokazali svoje zobe ob nenadnih in kratkotrajnih močnih padavinah. Ocenjujem, da je nastalo na desetine tisočev EUR škode sami lokalni skupnosti, ob tem, da pri tem ne upoštevamo škode pri fizičnih osebah, ki bo zagotovo tudi zelo velika.«

FOTOGALERIJA: Neurje na Muti. FOTO: Mirko Vošner

VIDEO: Neurje na Muti. Avtor posnetka: Andrej Vrečič

[aiovg_video id=91923]

FOTOGALERIJA: Neurje na Muti

VIDEO: Neurje na Zgornji Muti. Avtor posnetka: Koroške Novice

[aiovg_video id=91712]

Neurje na Muti – Neurje.si. Avtorica posnetka: Vesna Špegelj

Poplave Muta

Današnje hudourniške poplave na Muti!Video: Vesna Špegelj

Objavil/a Neurje.si dne Sobota, 24. avgust 2019

FOTOGALERIJA: Neurje na obomčju Črne na Koroškem o čemer smo že poročali TUKAJ.

Neurje z močnim dežjem je zajelo tudi Občino Podvelka. V Spodnji Kapli so meteorne vode ogrožale stanovanjske objekte. Posredovali so gasilci PGD Kapla.

Več informacij o nastali škodo sledi.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.