Punkt Kotlje: Policisti zaradi poškodovanja tuje lastnine ovadili 33-letnega domačina

55575493_2066491720314787_8876083678539677696_n

O tem, da se vodstvo Punkta iz Kotelj že nekaj časa bori z vandali, ki jim povzročajo škodo, in o tem, da je bil Punkt v zadnjih mesecih večkrat tarča napada, smo že poročali. Tokrat pa smo zadevo preverili še na Policijski postaji Celje.

Naj spomnimo, da so lansko jesen neznanci polili celotno teraso z oljem, letos januarja pa je nekdo v imenu Punkta njihovim strankam pošiljal lažna pisma s škodoželjno vsebino. Konec marca so nepridipravi na zunanjih površinah kavarne, ob službenem vhodu in skladišču, povzročili za približno 600 evrov škode. Pred dnevi pa so spet uničevali njihovo lastnino, in sicer so z nafto polili mize, stole ter tla terase.

Polita terasa Punkta – začetek julija 2019.

Od vodstva Punkta smo tudi izvedeli, da so zadeve prijavili policiji, zato je nas zanimalo, kako daleč so z obravnavo dogodkov na PU Celje.

V zvezi predmetne zadeve je policijska postaja Ravne na Koroškem obravnavala tri dogodke. In sicer so policisti 2. oktobra 2018 obravnavali politje terase z oljem oziroma nafto. Drugi primer politja so obravnavali 1. julija 2019, ko je neznani storilec prav tako polil teraso lokala z nafto. Policisti so v zvezi izsleditve storilca izvedli vse ukrepe ter zbirali obvestila, vendar storilca še niso izsledili. Z zbiranjem obvestil in pridobivanjem dokazov še nadaljujejo, so pojasnili na PU Celje.

Ter dodali, da so bili policisti 30. marca 2019 obveščeni tudi o poškodovanju video nadzornih kamer na pročelju lokala. Dejanje je storil 33-letni domačin, zoper katerega bodo policisti zaradi storitve kaznivega dejanja Poškodovanja tuje stvari podali kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.