Search
Close this search box.

FOTO: Punkt zopet tarča vandalov. Prosijo za pomoč

Punkt iz Kotelj se že nekaj časa bori z vandali, ki jim na takšen in drugačen način želijo škodovati. Tudi v noči iz nedelje na ponedeljek, 1.7.2019 ni bilo drugače.

Kot so nam sporočili, so se nepridipravi spravili na teraso. Tokrat so mize, stole ter tla terase polili z nafto.

Kot nam je zaupal lastnik podjetja, Jure Vetter, se bi naj to zgodilo med 4.26 in 4.31, saj so takrat varnostne kamere ujele avtomobil črne barve oblike karavan, ki je bil parkiran pred gostilno.

Če ga je kdorkoli karkoli opazil prosijo, da jim posredujete informacije. Obljubljajo tudi nagrado.

Pri lastnikih Punkta smo preverili, kako je možno, da kamere niso zaznale kršitelja, če jih imajo razporejene po celotnem prostoru.

Posredovali so nam sledeč odgovor: »Kamere niso namenjene prepoznavanju obrazov, uporabljamo jih z namenom, da če je v lokalu »gužva«, da se lahko primerno odzovemo in priskočimo na pomoč. Ta, ki je tokrat uničeval našo lastnino, pa se je kameram tudi spretno izmikal, saj ga ni ujela nobena od treh kamer, zato smatramo, da je bil že večkrat pri nas.«

Naj vas še spomnimo, da smo o težavah, ki jih ima Punkt, že pisali. Lansko jesen so neznanci polili celotno teraso z oljem, letos januarja pa je nekdo v imenu Punkta njihovim strankam pošiljal lažna pisma s škodoželjno vsebino. O tem si lahko več preberete TUKAJ.

Marca letos pa so vandali napravili za okoli 600 evrov škode, ko so po terasi urinirali, polivali vino ter uničili varnostno opremo:

Dogodki