Podrobnosti jutranje nesreče, v kateri je po trčenju v odbojni zid umrl mlad voznik

327_1580360003

Na Celovški cesti v Bresternici pri Mariboru je okoli 1. ure prišlo do prometne nesreče s smrtnim izidom. Kot so sporočili iz uprave za zaščito in reševanje, je voznik avtomobila zapeljal v odbojni zid in pristal na strehi. Zaradi poškodb je umrl na kraju nesreče.

Kot je v izjavi za medije povedal predstavnik mariborske prometne policije Vojko Bevk, je voznik osebnega avtomobila vozil iz Maribora proti Dravogradu. Ko je pripeljal v dolg desni ovinek, je zapeljal na levo stran vozišča, kjer je vozilo najprej trčilo v cestni robnik, nato oplazilo objekt in trčilo v kamnito ograjo ter se prevrnilo na streho.

V nesreči, ki se je zgodila v bližini hidroelektrarne Mariborski otok, je umrl 24-letni voznik. Cesta je bila pri Kamnici zaprta nekaj ur. Mariborski poklicni gasilci so zavarovali kraj dogodka in s tehničnim posegom iz vozila rešili voznika, ki pa je na kraju nesreče umrl.

Po Bevkovih besedah, je bila vzrok za nesrečo neprilagojena hitrost, kakšna je bila ta, pa bo ocenjeval izvedenec prometne stroke. “Voznik je sicer v zavoju dobesedno prebil varnostno ograjo,” je dejal predstavnik policije in dodal, da bodo policisti o ugotovitvah podali poročilo na okrožno državno tožilstvo.

Omenjena nesreča je prva letošnja s smrtnim izidom na podravskih cestah, lani so jih po njegovih besedah skupaj našteli 12. Ker se v tem obdobju razmere na cestah hitro spreminjajo, je voznike pozval, da svojo vožnjo temu prilagodijo.

PREBERITE TUDI: Po silovitem trčenju v odbojni zid umrl (FOTO)

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.