Možem v modrem pobegnil z motorjem

FOTO: Radio Krka

Konec prejšnjega tedna je patrulja PP Radlje ob Dravi ustavljala voznika motornega kolesa znamke Honda CBR600. Voznik na znak policistov ni ustavil ampak je s pospešeno hitrostjo odpeljal proti Mariboru.

 

Patrulja Policijske postaje Radlje ob Dravi je konec prejšnjega tedna na obvoznici pri Radljah ustavljala voznika motornega kolesa, znamke Honda CBR600, ki je vozil iz smeri Dravograda proti Mariboru. Voznik na znak policistov ni ustavil ampak je s pospešeno hitrostjo odpeljal proti Mariboru. Policista sta zapeljala za njim in ga večkrat ustavljala z uporabo modre luči in kratkega zvočnega signala, česar voznik prav tako ni upošteval.

Voznik je med vožnjo storil več kršitev cestno prometnih predpisov ter ves čas vožnje ogrožal sebe in druge udeležence v prometu. Večkrat je preko polne črte prehiteval pred seboj vozeča vozila, prehiteval je v nepreglednih ovinkih, spremembe smeri vožnje ni nakazoval, v rondoju pa je vozil v nasprotni smeri.

Policista sta motorista večji del njegove nevarne vožnje uspela obdržati v vidnem polju, tudi po tem, ko je obrnil in vozil nazaj v smeri proti Dravogradu. Ko je pripeljal do Vuzenice sta ga izgubila iz vidne razdalje. V nadaljevanju so policisti na podlagi registrske tablice preverili lastništvo in voznika izsledili.

23-letnemu vozniku, doma iz območja Vuzenice, so zaradi predelave vozila odvzeli registrsko tablico in vozilo izločili iz prometa. Zaradi storjenih prekrškov so mu izrekli globo v višini 2.130 €.

VIR: PU Celje

Dogodki

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.