Search
Close this search box.

Koroški najstnik ukradeni raci prerezal vrat, posnetek objavil na spletu

Pred dnevi smo na našem portalu poročali, da bosta najstnika, ki sta mačko za zabavo z mostu v Vuhredu vrgla v reko Dravo in posnetek objavila na družbenem omrežju, za svoje početje kaznovana. Danes pa se je v javnosti pojavila že nova "kruta" zgodba, tokrat se je eden od koroških najstnikov lotil race. Pri okrutnem dejanju pa mu je pomagal še en mladoletnik.
Fotografija je simbolična

Pred dobrim mesecem je med mladimi po družbenem omrežju zaokrožil video posnetek, kako devetošolec raci prereže vrat, nato pa krvavo poginulo žival še pokaže v kamero, danes poroča spletni portal 24ur. Na omenjenem portalu še pišejo, da so posnetek prejeli tudi v uredništvo, posredovala pa jim ga je predsednica Društva proti mučenju živali Koroške Suzana Vodnjov, ki ga je prejela od mladoletne osebe, ki je želela opozoriti na brezvestno dejanje vrstnikov.

Po njihovih navedbah je policija potrdila, da so kruto dejanje najstnika obravnavali. Ugotovila je tudi, da je pri tem sodelovala še ena mladoletna oseba.

Posnetek, ki je med mladimi zaokrožil na družbenem omrežju, sicer nazorno razkriva, kako je mladoletnik raci prerezal vrat. Ker mu živali ne uspelo ubiti v prvem poskusu, je dejanje večkrat ponovil, dokler žival ni poginila.

Na PU Celje so za 24ur potrdili, da so slovenjgraški policisti septembra prejeli pisno prijavo zaradi suma mučenja živali, ki je kaznivo dejanje: Policisti so ob zaznani objavi posnetka, ko je oseba povzročila pogin živali (v omenjenem primeru race), nemudoma začeli z zbiranjem obvestil.”

Policisti so identificirali dva osumljena najstnika s Koroške in ugotovili, da sta dejanje izvedla na območju Slovenj Gradca, tam sta raco tudi ukradla. “Zaradi suma kaznivega dejanja tatvine (zoper oba mladoletna storilca) in za kaznivo dejanje mučenja živali (zoper enega mladoletna storilca), so slovenjgraški policisti o tem obvestili pristojno državno tožilstvo,” so pojasnili na PU Celje.

V eni izmed koroških osnovnih šol, ki jo obiskuje najstnik, a je zaradi varstva njegovih podatkov na spletnem portalu 24ur niso imenovali, so bili obveščeni o nasilju njihovega devetošolca nad živaljo.

 “Sporočilo je prejela razredničarka prek anonimnega pisma staršev. Takoj ga je posredovala šolski svetovalni službi in vodstvu šole. Še isti dan so učenci podatke o istem dogodku prenesli tudi šolski svetovalni delavki,” je z 24ur pojasnila ravnateljica.

Preberite tudi: Policija ugotovila identiteto mladoletnikov, ki sta v Vuhredu živo mačko vrgla v Dravo

Kot je še dejala, so takoj obvestili starše devetošolca in se z njimi, kakor tudi z učencem, pogovorili. Poleg tega so poklicali pristojne službe na Centru za socialno delo in Policijo. Učenec je po pravilih šolskega reda prejel tudi vzgojni ukrep, je za spletni portal pojasnila ravnateljica: V skladu z vzgojnim načrtom šole pa smo načrtovali tudi program dela z učencem, s sošolci in z generacijo.”  Ob tem je dodala, da so devetošolcu zagotovili redne pogovore s socialno delavko in razredničarko. 

Za ostale učence so in še bodo organizirali oddelčne ure o varnosti na spletu, nasilju recimo ne, odnosih, čustvih, jezi in podobnih. “Učence že ves čas opozarjamo o koristih in hkrati nevarnostih spleta. Ozaveščamo jih, da morajo biti previdni s podatki, posnetki in z zapisi, ki jih sporočajo preko spleta. S svojo nepremišljenostjo in hitrostjo lahko nezavedno širijo sovražnost in s tem prizadenejo,” je za 24ur izpostavila ravnateljica.

“Zdaj se v naši resničnosti, šolah, službah, podjetjih, trgovinah, na cesti … soočamo s ‘post covidnim sindromom‘. Tako sem poimenovala stiske, ki jih zaznavamo med ljudmi: nestrpnost, nasilna dejanja, prikrita jeza, samopoškodovanja, zasvojenosti z video igricami, apatičnost v šoli, utrujenost, težave pri upoštevanju skupnih dogovorov, sekundarna socializacija pri najmlajših, nek notranji nemir, strah pred obolevnostjo, strah pred smrtjo ...,” je še komentirala ravnateljica. Celoten prispevek najdete TUKAJ.

Vir: Spletni portal 24ur

Pred dnevi smo na našem portalu poročali, da bosta najstnika, ki sta mačko za zabavo z mostu v Vuhredu vrgla v reko Dravo in posnetek objavila na družbenem omrežju, za svoje početje kaznovana. Danes pa se je v javnosti pojavila že nova "kruta" zgodba, tokrat se je eden od koroških najstnikov lotil race. Pri okrutnem dejanju pa mu je pomagal še en mladoletnik.