Policija ugotovila identiteto mladoletnikov, ki sta v Vuhredu živo mačko vrgla v Dravo

Najstnika, ki sta mačko za zabavo z mostu v Vuhredu vrgla v reko Dravo in posnetek objavila na družbenem omrežju, bosta za svoje početje kaznovana. Policija je po poročanju spletnega portala 24ur namreč ugotovila njuno identiteto, zdaj pa nadaljuje zbiranje dokazov.

Posnetek z okrutnim dejanjem, ob katerem sta mladoletnika, kot kaže, tudi zabavala, se je znašel na družbenem omrežju Snapchat, ni pa ostal neopažen.

VIDEO: Mladoletnika v Dravo vrgla živo mačko

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so po zaznani objavi posnetka, ko je oseba z mostu vrgla mačko, nemudoma začeli zbirati obvestila. Ugotovili so da se je dejanje zgodilo na mostu čez reko Dravo v Vuhredu, prav tako so ugotovili tudi identiteto obeh sodelujočih oseb. Gre za dva mladoletnika z območja Policijske postaje Radlje ob Dravi,” je za 24ur sporočila predstavnica PU Celje Milena Trbulin

Po njenih navedbah policisti zdaj nadaljujejo zbiranje dokazov v smeri suma storitve kaznivega dejanja mučenja živali po 341. členu Kazenskega zakonika:Kdor surovo ravna z živaljo ali ji po nepotrebnem povzroča trpljenje, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta. Kdor z dejanjem iz prejšnjega odstavka muči več živali ali mučeno žival trajno pohabi ali na krut način povzroči njen pogin, se kaznuje z zaporom do dveh let.”

Ob tem je Trbulinova zagotovila, da so primeri teh izjemno zavržnih kaznivih dejanj posamični. Policisti pa v vseh primerih storijo vse, da storilce čim prej odkrijejo in zoper njih ukrepajo.