Gasilci na delu: V Slovenj Gradcu mimoidoče ogrožali sršeni, na Prevaljah in v Dravogradu posredovali zaradi kače (FOTO)

FOTO: PGD Slovenj Gradec

O tem, da so koroški gasilci v tem letu že večkrat priskočili na pomoč pri odstranjevanju kač, smo letos poročali že kar nekajkrat. Prav tako so bili na delu že tudi pri odstranjevanju čebeljega roja, osjega gnezda, iskali so kravo … V preteklih dneh pa so prevaljski in dravograjski gasilci v naravno okolje spustili kači, ki sta ogrožali prebivalce, slovenjgraški pa so se ukvarjali s sršeni.

Preberite tudi: V Sloveniji živi 11 vrst kač, med njimi so tudi strupene

Iz PGD Dravograd pa so sporočili, da so 29. 9. 2019, ob 19:49 prejeli klic, da je na terasi hotela Traberg kača. Na teren so se odpravili z GVM-1 in tremi gasilci. Na kraju so kačo s tehničnim posegom ulovili in jo nato spustili v naravno okolje.

FOTO: PGD Dravograd

S kačo pa so prav tako 29. 9. 2019 imeli opravka tudi prevaljski gasilci, ki so bili ob 15.08 obveščeni, da večja kača ogroža ljudi v stanovanjskem objektu. V akcijo so se podali s štirimi gasilci in enim vozilom. Ob prihodu na kraj so kačo pregnali v naravno okolje.

Konec septembra pa so slovenjgraški gasilci odhiteli na pomoč, da so odstranili sršenje gnezdo. Na Facebook strani društva so 1. 10. 2019 zapisali: »Prejšnji četrtek smo na Zdravstvenem domu Slovenj Gradec odstranili sršenje gnezdo, ki je ogrožalo mimoidoče. Po tem pa smo pri gasilskem domu še preizkusili novo trodelno lestev in jo namestili na našo cisterno GVC-24/50.«

Vir: Facebook PGD Prevalje, PGD Dravograd, PGD Slovenj Gradec

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila