FOTO: V Gornjem Doliču umrl motorist

Danes, nekaj po 14. uri,  se je v Zgornjem Doliču, zgodila prometna nesreča, zaradi posledic katere je umrl voznik motornega kolesa. 

3b44b5000d3ada04c028c395cd05cbfb

Iz PU Celje so sporočili, da je 47-letni voznik motornega kolesa, avstrijski državljan, vozil iz smeri Mislinje proti Velenju in je pri odcepu za žago Hudovernik trčil v osebno vozilo, katerega voznik je na vozišču pravilno ustavil, saj je nameraval zaviti levo proti žagi in je spustil mimo osebno vozilo, ki je prav tako pravilno pripeljalo nasproti.  Motorist je najverjetneje spregledal, da je osebno vozilo, ki je vozilo pred njim ustavilo in je trčil v njegov levi zadnji del, nato pa ga je odbilo na nasprotni prometni pas, kjer je čelno trčil v osebno vozilo, ki je pripeljalo iz velenjske smeri.

Posledice  trčenja so bile tako hude, da je 47-letni motorist poškodbam podlegel.

Cesta  je zaprta za ves promet. Obvoz je urejen le za osebna vozila.

V zadnjih 14 dneh je to že druga smrtna žrtev voznikov motornih koles na območju Policijske uprave Celje. Skupaj je na našem območju letos v prometnih nesrečah umrlo pet ljudi.

Glede na lepo vreme, ki je na ceste privabilo veliko število voznikov motornih koles in  koles z motorji, opozarjamo vse voznike, naj bodo nanje v prometu še posebej pozorni, motoriste pa opozarjamo naj bodo pri vožnji previdni, naj  ne precenjujejo svojih sposobnosti in ne podcenjujejo  zmogljivosti vozila. Upoštevajo naj omejitve hitrosti, naj  predvidevajo morebitne nevarne situacije in naj poskrbijo, da bodo vidni. 

[foldergallery folder=”wp-content/uploads/old/slike/nesrecadolic2014″ title=”Galerija slik”]

 

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.