25-letnik vozil neregistrirano vozilo, prekoračil hitrost v naselju, poskušal povoziti policistko, bežal pred policisti …

Včeraj smo poročali o nevarni vožnji Celjana, ki je ogrožal udeležence cestnega prometa in pri bežanju pred policisti skoraj povozil policistko Policijske postaje Celje. Danes je policistko Postaje prometne policije Celje med izvajanjem nadzora kontrole hitrosti ogrožal kršitelj, ki ni ustavil na znake policistke za ustavljanje, pač pa je zapeljal proti njej tako, da je morala odskočiti, sicer bi jo povozil.
car-407166_1920
Fotografija je simbolična

Policisti Postaje prometne policije Celje so danes zjutraj, med opravljanjem maratona nadzora hitrosti, izmerili hitrost vožnje voznika osebnega avtomobila, ki je v naselju Prekopa, pri omejitvi 50 km/h, vozil 84 km/h. Po opravljeni meritvi hitrosti je policistka voznika poskušala ustaviti, vendar voznik znakov policistke ni upošteval in je zapeljal proti njej tako, da je morala odskočiti s ceste na avtobusno postajališče, saj bi drugače trčil vanjo, so sporočili s PU Celje.

Preberite tudi: 37-letnemu vozniku, ki je z nevarno vožnjo ogrožal udeležence cestnega prometa, so odvzeli prostost in ga pridržali

Voznik ji je v neposredni bližini iz vozila pokazal sredinec in s pospešeno hitrostjo odpeljal naprej po regionalni cesti v smeri proti Celju. Policista sta se odpeljala za njim. Po slabem kilometru vožnje je voznik ustavil ob potoku Bolska in peš pobegnil čez potok. 25-letnega kršitelja so v nadaljevanju izsledili policisti Policijske postaje Žalec.

Zaradi ugotovljenih cestnoprometnih prekrškov – vožnje s prekoračeno hitrostjo v naselju, vožnje neregistriranega in nezavarovanega vozila, za katero ni bil opravljen tehnični pregled, uporabe registrskih tablic, ki so bile izdane za drugo vozilo, neuporabe varnostnega pasu in neupoštevanja znakov policistke so zoper njega uvedli prekrškovni postopek, zaradi česar mu sledi 2.620 € globe.

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Preprečitev uradnega dejanja ali maščevanje uradni osebi po 3. odstavku 299. člena Kazenskega zakonika bodo 25-letnega voznika kazensko ovadili. Voznik sicer ima veljavno vozniško dovoljenje, na katero pa ima vpisan ukrep prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja z odložitvijo, so še pojasnili na PU Celje.

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.