37-letnemu vozniku, ki je z nevarno vožnjo ogrožal udeležence cestnega prometa, so odvzeli prostost in ga pridržali

Kot smo poročali že zjutraj, je današnje jutranje dogajanje v Celju zaznamoval voznik osebnega vozila znamke BMW, ki je z nevarno vožnjo, v času prometne konice, ogrožal mnoge udeležence cestnega prometa. Zdaj pa so ga policisti že izsledili in tudi pridržali.
policija luči

Kot so sporočili s PU Celje so voznika nekaj čez sedmo uro zjutraj poskušali ustaviti na Kidričevi ulici v Celju. Voznik policijskih znakov za ustavljanje ni upošteval in je z neprilagojeno hitrostjo odpeljal v smeri proti Hudinji. Med begom pred policisti je na več križiščih prevozil rdeče luči, po Mariborski ulici je vozil tudi po nasprotnem smernem vozišču.

Pri poskusu preprečitve uradnega dejanja je zapeljal proti policistki, ki je uspela odskočiti, tako da je ni poškodoval, je pa poškodoval policijsko vozilo. Voznika so okoli 7.15 ure prijeli na Ulici bratov Dobrotinškov, ko je poskušal pobegniti peš.

37-letni Celjan, ki so ga v preteklosti že večkrat obravnavali zaradi cestnoprometnih prekrškov ter kaznivih dejanj s področja premoženjske kriminalitete, je vozil brez vozniškega dovoljenja, na vozilu pa je imel nameščeni dve različni ukradeni registrski tablici.

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so mu vozilo zasegli, zaradi nevarne vožnje ga bodo kazensko ovadili. Kazensko ga bodo ovadili tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ter zaradi posesti ukradenih registrskih tablic, so še navedli na PU Celje.

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.