Search
Close this search box.

V Libeličah namenu predali Strelski kino (FOTO)

25. julija je na lovski koči v Libeličah potekalo slovesno odprtje novega strelskega kina.

Lovska družina Libeliče je na 3. Javni poziv EKSRP za izbor operacij, za uresničevanje ciljev Strategije lokalnega razvoja na območju lokalne akcijske skupine Mislinjske in Dravske doline LAS MDD (2014-2020) prijavila projekt »Strelski kino«, ki je bil po uspešni kandidaturi sofinanciran v višini 4.956,14 €.

Omenjena nepovratna sofinancirana sredstva so zagotovljena iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja. Po uspešno izvedeni investiciji je bila v nedeljo, 25. 7. 2021, v sodelovanju LD Libeliče in JZ Dravit izvedena otvoritev strelskega kina, na katerem je projekt opisal Marko Kogelnik, v kulturnem delu pa sta nastopila Janik Senica in Neja Kogelnik.

Virtualno strelišče bo namenjeno izobraževanju in treningom rokovanja z orožjem za varno in strokovno uporabo orožja ter bo dostopno vsem pod enakimi pogoji.

Na njem bodo brez vsakršnih nevarnosti izvajali streljanje tudi občani, ki nimajo opravljenega lovskega izpita oz. listine za nošenje orožja. Omogočeno bo tudi izvajanje tekmovanj na streljanju na glinaste golobe med lovskimi družinami v občini in tudi širše.

FOTOGALERIJA

Besedilo: Žarko Tomšič

Dogodki

25. julija je na lovski koči v Libeličah potekalo slovesno odprtje novega strelskega kina.