Veste, kakšen je občutek, če bi vas v prometni nesreči v vozilu obrnilo na glavo? (VIDEO)

Prometna nesreča, policija

Včeraj, 7. decembra 2019, je Agencija za varnost prometa v sodelovanju s Slovensko policijo in športniki iz Priprave LJMARATON v Ljubljani med 15. in 19. uro organizirala ozaveščevalni dogodek “Slovenija piha 0,0 na Kongresnem trgu”.

VIDEO: simulator sile prometne nesreče ‘vrtavka

Objavil/a Agencija za varnost prometa dne Ponedeljek, 02. december 2019

Udeleženci so lahko preizkusili ‘vrtavka’, ki v varnem okolju ponazori sile prometne nesreče, si nadeli ‘alkoholna očala’ in na alkotesterju napihali 0,0 ter s tem dokazali, da spadajo v skupino vzornih voznikov. Prav tako so se lahko pozabavali ob partiji nogometnega pikada, igranju prometnega spomina in vrtenju kolesa sreče, kjer so lahko osvojili uporabne prometne nagrade.

Alkohol, droge in druge psihoaktivne snovi močno vplivajo na naše sposobnosti za varno udeležbo v prometu. Ker praznični december pogosto zaznamujejo zabave in uživanje prepovedanih substanc, so se organizatorji odločili v središče Ljubljane na preizkus različnih izkustvenih naprav povabiti vse, ki jih zanima, kako na njihovo vožnjo in koncentracijo vplivajo alkohol ter druge psihoaktivne snovi.

Na dogodku so bili prisotni tudi Ministrstvo za zdravje in Slovenska policija, pridružili pa so se še športniki iz Priprave LJMARATON, ki so s “projektom 0,0 tekač” vse navdušence nad športnimi aktivnostmi želeli spodbuditi, naj po vadbi ne posežejo po alkoholu, ampak raje poskrbijo za zdravo in pravilno regeneracijo telesa.

Vir: FB Slovenija piha 0,0 na Kongresnem trgu

Več iz istega kraja

prijavi se

prijavi se v svoj račun