V velenjskem Vzorčnem mestu tudi soba pobega

Vzorčno mesto, ki so ga v Velenju odprli februarja 2018 in ki obiskovalcem ponuja možnost raziskovanja, ustvarjanja in širjena obzorij, je svojo ponudbo dopolnilo še z avtorsko sobo pobega. Poleg tega načrtuje nove projekte, še naprej pa vabi tudi na ogled postavitve, namenjene promociji deficitarnih poklicev in poklicev prihodnosti.
118195530_2987452624715555_5416458289008621963_o

Najnovejša pridobitev Vzorčnega mesta Velenje je avtorska soba pobega (Escape Room), imenovana Mali rumeni vagon (Little yellow wagon), ki je namenjena obiskovalcem od 12. leta dalje v skupinah od 4 do 6 oseb. Izkušnja je izjemno atraktivna, netipične uganke si sledijo zaporedno, zato je pobeg primeren tudi za začetnike. Soba pobega je namenjena tudi podjetjem in drugim kolektivom, ki se želijo preizkusiti pri skupinskem reševanju problemov pod pritiskom časa.

Tudi v novem šolskem letu bo v Vzorčnem mestu na ogled postavitev “Underconstruction”, ki so jo obiskovalcem ponudili v tem šolskem letu in je namenjena promociji deficitarnih poklicev in poklicev prihodnosti.

V okviru te postavitve se lahko učenci in dijaki preizkusijo pri obnovi stanovanja in v virtualnih simulacijah kot vzdrževalci in upravljavci robotske proizvodne linije, tapetniki ali negovalci v domu starejših.

Srednješolcem ponujajo delavnice o digitalni in medijski pismenosti s področja filmske industrije, video mappinga in 3D-risanja. Pripravljajo tudi intenzivne delavnice s področja robotike za osnovnošolce in srednješolce, s ciljem udeležbe na WRO državnem prvenstvu iz robotike, ki bo potekalo v letu 202., so sporočili iz MO Velenje.

V sklopu razpisov Erasmus+ in LAS je Vzorčno mesto Velenje uspešno prijavilo nekaj novih projektov, ki jih bodo v kratkem začeli izvajati. Sodelovanje z Občino Ljubno ob Savinji so še poglobili s projektom Prva pametna podeželska učilnica za OŠ Ljubno ob Savinji. Projekt Muzej flosarstva na Ljubnem se preveša v drugo polovico izvedbe. Veselijo pa se novega partnerstva s Fakulteto za polimere iz Slovenj Gradca, saj bodo kmalu začeli izvajati Erasmus+ projekt PolyFlip.

Septembra bo Vzorčno mesto Velenje pričelo z izvajanjem norveškega mehanizma (EEA Grants) s projektom Smer: Zaposlitev. Projekt je namenjen brezposelnim mladim, ki bodo s pomočjo pridobljenih digitalnih kompetenc povečali svoje možnosti za zaposlitev.

Prijave za obisk vzorčnega mesta oz. sobe pobega zbirajo na elektronskem naslovu: info@pattern.city (vsaj en dan prej). Cena obiska sobe pobega na skupino je 60 evrov. Sobo pobega lahko obiščete od ponedeljka do petka od 9. do 18. ure, v soboto pa od 9. do 13. ure.

Vir: MO Velenje, STA

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.