Search
Close this search box.

V Sloveniji 25 prebivalcev s priimkom Angel in skupno več kot sto Miklavžev

Državni statistični urad (Surs) je tudi letošnji december začel z adventnim koledarjem. Do konca adventa bodo vsak dan "odprli" novo črko abecede vse do Ž in jo pospremili s kakšno novo zanimivo statistiko, zlasti na Instagramu. Pred njimi je 25 objav, s to številko in prvo črko abecede pa je povezanih 25 prebivalcev, ki se pišejo Angel.

Kot zanimivost za drugo črko so zabeležili statistiko sladkarij. Kot kaže z bomboni, smo jih v prvi polovici letošnjega leta uvozili 1850 ton, med njimi je bilo kar 61 odstotkov gumijevih ali narejenih iz želeja.

Če bi celoten uvoz bombonov v prvi polovici 2022 razdelili med vse prebivalce Slovenije, bi se vsak posladkal s skoraj 900 grami bombonov.

Statistični urad v predprazničnem času razveseljuje tudi z drugimi zanimivostmi. Na družbenih omrežjih so tako denimo ponudili odgovor na vprašanje, katero sadje si najraje privoščimo pozimi. Statistika pomaranč, kraljice zimskega sadja, nam pove, da največ teh oranžnih dobrot prihaja iz Egipta (38 odstotkov) in da smo jih lani od tam uvozili 8264 ton. V letu 2021 je sicer povprečna cena za kilogram pomaranč znašala 1,33 evra, so navedli.

Sicer pa so na Sursu ob bližajočem se dnevu, ko goduje Miklavž, postregli še s podatkom o tem, koliko je Miklavžev v Sloveniji. Tistih, ki jim je tako ime, je 65, tistih, ki se tako pišejo, pa 37.

A ne le Miklavža, tudi Parklja je moč spoznati v Sloveniji. Tako se namreč piše 108 prebivalcev, so še dodali na statističnem uradu.