Februarja se pri nas odpira eden najsodobnejših karting centrov v Evropi (VIDEO)

V ljubljanskem BTC bo februarja zaživel nov kartodrom Woop Karting. Po navedbah podjetja TPLJ, ki stoji za blagovno znamko Woop, bo to eden najsodobnejših karting centrov v Evropi, nahajal pa se bo v Hali 18, kjer sta ljubitelje kartinga več kot 20 let združevala BTC Karting in Rollbar.

Novi karting center bo primeren tako za najmlajše voznike, ki se bodo s starši ali sami prvič peljali z gokarti, kot tiste, ki bi radi preizkusili novo večnivojsko progo ali pa se preizkusili na grand prix turnirjih in vztrajnostnih dirkah.

Na novem kartodromu dolžine nekaj manj kot 300 metrov bodo na voljo električni gokarti podjetja Rimo, ki bodo omogočali varno in adrenalinsko vožnjo tudi najmlajšim voznikom, v dvosedih ali samostojnih “junior” gokartih. Tisti starejši in hitrejši vozniki pa bodo lahko ob posebnih priložnostih uživali tudi v zvoku V8-motorja.

Proga s povprečnim časom okrog 30 sekund na krog bo obogatena s svetlobnimi učinki, posebnost pa je tudi že omenjena večnivojskost, kar pomeni, da bo proga imela klančine, ki se dvigujejo in spuščajo ter omogočajo vožnjo v dveh nadstropjih.

Za dodatno zagotavljanje varnosti bo skrbel sistem Racefacer, ki nadzoruje celotno dogajanje na progi in skrbi za ustrezno signalizacijo ter prilagaja hitrost gokartov v primeru nepredvidenih situacij ali ovir na progi.

Za merjenje časa bodo uporabljali tehnologijo podjetja Mylaps, vsak voznik pa bo ob koncu vožnje prejel svoje rezultate na svoj registriran elektronski naslov. Podatki bodo na voljo tudi v aplikaciji Racefacer, ki si jo bo lahko voznik naložil na svoj telefon.

Kot navajajo v ekipi Woop, bo kartodrom nastal v sodelovanju s slovenskim podjetjem Ensol 360, ki se ukvarja z izgradnjo večnivojskih gokart stez. “Ponosni smo, da bomo po več letih trdega dela in po več kot 60 zgrajenih projektih po vsem svetu zgradili prvi 360 kartodrom na domačih tleh,” pravi direktor poslovnega razvoja podjetja Jernej Čopi.

Direktor podjetja TPLJ Miran Razoršek medtem dodaja, da bodo obiskovalcem Woop Trampolin parka odslej lahko ponudili tudi doživetje kartinga: “Kljub temu da se karting kot tak ni dosti spreminjal v zadnjih letih, smo v Woopu prepričani, da bomo s sodobno progo, najnovejšo floto električnih vozil, bogatim programom in dodatno gostinsko ponudbo obiskovalcem približali tovrsten način zabave ter jih navdušili nad varnim in adrenalinskim vijuganjem po stezi.”

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Več iz istega kraja