V prestolnico se vrača največja študentska prireditev (FOTO)

ŠkisovaNIGHT-068

Maj je mesec, ki ga v življenju študenta zaznamuje predvsem obilica študijskih obveznosti, obenem pa jih vedno močnejši sončni žarki vabijo na sprehod po mestu. V vrtincu obveznosti se vsako leto čas ustavi za en dan, na enem prizorišču in z enim namenom. Študenti iz vseh regij se zberejo, da še zadnjič pred prihajajočimi izpiti pozabijo na študijske obveznosti, spletejo nove vezi ter ob dobri družbi in ritmu glasbe skupaj ustvarijo nove spomine.

Več kot 20 let nazaj se je na Zvezi ŠKIS utrnila ideja o tržnici, kjer bi študentski klubi iz vse Slovenije na svojih edinstvenih stojnicah lahko predstavili lokalne kulinarične dobrote. Nato se je pojavilo še vprašanje, kako poleg tega, da bi povezali slovenske študente, ustvariti največjo kulturno-zabavno prireditev. Tako je nastala Škisova tržnica, ki združuje slovensko kulturo in kulinariko, s pestrim popoldanskim in večernim programom pa ustvarja edinstveno in nepozabno vzdušje. 

Škisova tržnica je tradicionalna prireditev, ki jo skupaj s študentskimi klubi in mladinskimi organizacijami organizira Zveza študentskih klubov Slovenije (Zveza ŠKIS). Letos se na prizorišče vračajo nepozabne slovenske in mednarodne kulinarične dobrote, hkrati pa bo pestro večerno dogajanje z odličnim glasbenim programom na dveh odrih pričaralo še več čarobnih trenutkov in norih doživetij.

V 22. letih delovanja je Škisova tržnica privabila več kot pol milijona obiskovalcev in zahtevala več kot 150 mesecev priprav, 400 članov ekipe, 750.000 spitih vrčkov piva, sodelovala z več kot 1.600 partnerji in postavila več kot 3.000 stojnic.

“Zato se bomo 14. maja zopet vrnili na prostor nepozabnih trenutkov in skupaj ustvarjali nove spomine na Škisovi tržnici 2020,” so v sporočilu za javnost zapisali organizatorji dogodka.

Besedilo: Vita Kričej

Dogodki

Kaj bomo danes jedli?

Več iz istega kraja

Več iz iste kategorije

Ostani na tekočem

Prijavi se na naše e-novice

Prejmite dnevno sveže ter pomembnejše novice v vaš e-poštni predal.