V Črni se “gavda”, peče, ustvarja, smuča …

V Črni na Koroškem je veseli december v polnem zagonu. Tudi ta teden so za obiskovalce različnih generacij pripravili pester glasbeno kulturni program, ki ga bodo zaokrožili z današnjo postavitvijo živih jaslic. Praznično dogajanje, s pestrim naborom prireditev, pa napovedujejo tudi za naslednji teden.

Naj spomnimo, da so ta teden v Črni pekli piškote in potico, izdelovali praznične voščilnice, v KD Črna ste lahko prisluhnili učencem Glasbene šole Ravne, se udeležili družinskega pohoda z lučkami in čestitali športnikom leta CUDV Črna …

FOTO: Športnika leta 2018 sta Vesna Jeseničnik in Robi Štruc

V Črno je priromala tudi Luč miru iz Betlehema, pod geslom, “Delimo plamen – zanetimo mir”.
»Luč miru iz Betlehema, ki so jo skavti in skavtinje v soboto prejeli v katedrali v avstrijskem Linzu, je v Slovenijo prišla že 28. leto zapored. Nosilec mednarodne dobrodelne akcije je Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov. Z letošnjim geslom ‘Delimo plamen – zanetimo mir’ poziva ljudi, da širijo plamen miru, da dosežejo notranji mir in prispevajo k širjenju miru po svetu.«

Otroci iz vrtca, babice in dedki so se družili v centru Črne

O tem, kako so otroci iz vrtca krasili novoletne jelke, smo že pisali. Tokrat pa so skupaj z vzgojiteljicami voščili krajanom na vasi, z voščilnicami, ki so jih predhodno izdelali sami. Črnjane pa sta v preteklih dneh obiskala tudi Božiček in Dedek Mraz, ki sta z obiskom razveselila predvsem najmlajše. Za pravo »gavdo« pa je poskrbela Dunja Vrhovnik.

Koncert Dunje Vrhovnik

Zelo kratek insert s koncerta Dunje Vrhovnik v Črni na Koroškem. Posnetek je narejen s telefonom in seveda temu primeren, vseeno pa upam, da pričara delček vzdušja z odličnega koncerta. Včasih imamo pač tudi tisti ki osvežujemo ta profil, pravico preprosto sest in uživat.

Objavil/a KTV Črna dne Petek, 21. december 2018

Ne pozabite, da bomo v sodelovanju z Občino Črna na Koroškem, med vsemi fotografijami, ki nam jih boste poslali s petkovega koncerta, izžrebali nekoga, ki bo prejel vstopnico za koncert Nine Pušlar, ki bo 30. 12. 2018 v Žerjavu.

Fotografije nam pošljite najkasneje do 23. 12. 2018 na elektronski naslov info@koroskenovice.si ali na Facebook profil Koroških novic. Srečnega nagrajenca bomo objavili 24. 12. 2018 na Facebook strani Koroških novic.  Vstopnice, za koncert Nine Pušlar, pa si lahko zagotovite tudi v predprodaji, v TIC Črna in cvetličarni Lučkin Gaj v Mežici, zanjo boste odšteli 12 evrov.

Tudi letos bo Občina Črna v sodelovanju s predstavniki projekta Starejši za starejše, namesto ognjemeta, finančna sredstva namenila starejšim krajanom v občini. Skupaj z Božičkom in Dedkom Mrazom jih bo v prazničnih dneh obiskala tudi županja mag. Romana Lesjak.

Danes ob 17.00 pa vljudno vabljeni, da se pridružite Črnjanom pri postavitvi živih jaslic s pestrim kulturnim programom.

Jutri pa vsi na “škije”. Smučišče Črna vabi.

V Črni na Koroškem zagnali snežne topove

Dogodki

Prosta delovna mesta

Zadnja obvestila